TV-lähetyksiä otetaan yleisimmin vastaan antennin tai kaapelin kautta. Lähetyksiä voi ottaa vastaan myös satelliitin kautta. TV-lähetyksiä katsottaessa on tärkeää tietää, kuinka lähetykset ottaa vastaan, jotta voi ostaa oikeanlaisen television tai digiboksin. Vastaanottotavan voi tarkistaa kiinteistön isännöitsijältä. Digita vastaa Suomessa maanpäällisestä antennitelevisioverkosta.

Antennivastaanotto omakotitalossa

Vastaanottoantenni soveltuu antenni-tv-lähetysten vastaanottoon, mikäli se kattaa UHF-alueen kanavat 21 - 48.(Kanavat 49-60 ovat siirtyneet vuoden 2017 alusta alkaen langattomien laajakaistaverkkojen käyttöön.)

Asukas:

  • Varmista, että antenni kattaa koko UHF-alueen (kanavat 21 - 48).


  • Hanki antennivastaanottoon tarkoitettu televisio tai digiboksi, jonka tunnistat merkinnästä DVB-T tai DVB-T2.

     (Huom! vuodesta 2020 eteenpäin toimivat ainoastaan DVB-T2-merkityt laitteet. Katso lisää www.testatutlaitteet.fi)

Antennivastaanotto rivi- tai kerrostalossa

Rivi- ja kerrostaloissa on yhteinen vastaanottoantenni ja kiinteistön sisäinen antennijärjestelmä. Vastaanottoantennin tulee kattaa koko UHF-alue eli kanavat 21 - 48. (Kanavat 49-60 ovat siirtyneet vuoden 2017 alusta alkaen langattomien laajakaistaverkkojen käyttöön.)

Taloyhtiö huolehtii kiinteistökohtaisten vahvistimien asentamisesta ja tarvittaessa sisäisen antenniverkon kunnostamisesta.

Asukas:
  • Varmista, että antenni kattaa koko UHF-alueen (kanavat 21 - 48).

  • Hanki antennivastaanottoon tarkoitettu televisio tai digiboksi, jonka tunnistat merkinnästä DVB-T tai DVB-T2. (Huom! vuodesta 2020 eteenpäin toimivat ainoastaan DVB-T2-merkityt laitteet. Katso lisää www.testatutlaitteet.fi)


Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.