TV + digiboksi

Digiboksin kytkeminen televisioon, jossa on SCART-liityntä tai jokin muu AV-liityntä:

1. Kytke SCART-kaapeli laitteisiin

Kytke SCART-kaapeli TV:n SCART-liitynnästä digiboksin SCART-liityntään.

Mikäli televisiossa ei ole SCART-liityntää mutta jokin muu AV-liityntä (esim. RCA), digisovitin kytketään televisioon kodinkoneliikkeistä saatavalla SCART-RCA-johdolla. Mikäli televisiossa ei ole lainkaan SCART- tai AV-liityntää, tarvitset RF-modulaattorilla varustetun digisovittimen (kts. ohje alla).

tv + digiboksi kuva 1

2. Kytke antennijohto seinärasian ja digiboksin välille

Kytke seinärasiasta tuleva antennijohto digiboksin "Antenna IN" -liityntään.

tv + digiboksi kuva 2

3. Kytke virtajohdot seinään ja laita laitteet päälle

Kytke molemmat laitteet sähköjohdolla pistorasiaan, ja laita laitteet virtakytkimistä päälle. Tarkasta myös, että kaukosäätimiin on laitettu toimivat paristot.

tv + digiboksi kuva 3

 

Tämän jälkeen pääset tervetuloa-valikkoon ja laite hakee automaattisesti kanavat.

 

Liityntänimikkeissä saattaa olla laitekohtaisia eroja. Laitekohtaiset nimikkeet ja tarkemmat kytkentäohjeet löytyvät kunkin laitteen käyttöohjeesta.  

Digiboksin kytkeminen televisioon, jossa ei ole SCART-liityntää tai muuta AV-liityntää:

Mikäli televisiossasi ei ole SCART-liityntää tai muuta AV-liityntää (AV= audio / video eli ääni ja kuva), voit hankkia siihen digiboksin, jossa on RF-ulostulo. Voit myös hankkia digisovittimeen erillisen RF-modulaattorin. Vastaavanlainen RF-modulaattori on jokaisessa videonauhurissa. RF-modulaattorilla varustettu digisovitin kytketään televisioon pelkän antennijohdon avulla. Digisovittimen kuva viritetään jollekin television kanavapaikoista.

 

RF-modulaattorilla varustetussa digisovittimessa digi-tv:n lisäpalvelut kuten äänitekstitys ja kuulovammaistekstitys ovat käytettävissä. (MHP-palvelut eivät toimi). Ns. NICAM-stereoääni kuitenkin menetään, tästä syystä ääni ei kuulu stereofonisena.

RF-modulaattorilla varustetun digisovittimen asennus

 • Kytke antenniliitosjohto antennirasialta digisovittimen IN-antenniliityntään.
 • Kytke toinen antenniliitosjohto digisovittimen RF-modulaattorin OUT-antenniliitynnästä television antenniliityntään.
 • Kytke virta digisovittimeen ja televisioon.
 • Käynnistä television automaattinen kanavahaku tai käytä manuaalista hakua kanavasta 21 ylöspäin (useissa digisovittimissa RF-modulaattorin tehdasasetuksena on kanava 43).
 • Odota, että haku pysähtyy näyttämään digisovittimen aloitus-valikkoa. (Jos haku pysähtyy ennen digisovittimen aloitus valikkoa jollekin analogiselle ohjelmille, jatka hakua).
 • Tallenna kanava, jolta digisovittimen aloitus-valikko näkyy television vapaalle muistipaikalle, esimerkiksi muistipaikalle 1. (Jos TV-vastaanotin käynnistyy aina muistipaikalle 1, on suositeltavaa käyttää sitä).
 • Seuraa digisovittimen aloitus-valikolta käyttöönoton asetus- ja viritysohjeita (vastaavat toiminnot kuin SCART-käytössä).

RF-modulaatorilla varustetun digisovittimen ja videoiden kytkeminen

 • Kytke antennijohto digiboksin "Antenna OUT" -liitännästä videon "Antenna IN" -liitäntään.

Jos tämän jälkeen digitaalinen tai jokin analoginen kuva on häiriöllinen, on digisovittimen RF-modulaattorin kanavaa vaihdettava jollekin vapaalle kanavalle, jota ei käytetä tv-lähetyksiin ko. paikkakunnalla.

 

 • Selvitä, mikä on alueella vapaa kanava, esimerkiksi karttapalvelusta..
 • Valitse ko. kanava digisovittimen RF-kanavaksi.
 • Digisovittimen kuva häviää näkymästä televisiossa.
 • Hae televisioon em. RF-modulaattorin uusi kanava automaattisella tai manuaalisella haulla.
 • Tallenna ko. kanava tv:n vapaalle muistipaikalle, esimerkiksi muistipaikalle 1.

Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.