Ylen äänitekstityspalvelun kielivalinnat

YLE TV1-kanavalla on käytössä näkövammaisille ja lukemisesteisille tarkoitettu äänitekstityspalvelu. Puhesyntetisaattori lukee vieraskielisen ohjelman tekstityksen alkuperäisen ääniraidan kuuluessa taustalla. Ääniteksti saadaan kuulumaan valitsemalla digivastaanottimesta hollanninkielinen ääni.

 

Näkövammaisen henkilön on vastaanotinta hankkiessaan tarkistettava, että vastaanottimesta on valittavissa ensisijainen ja toissijainen ääni. Ensisijaiseksi kieleksi määritellään hollanti ja toissijaiseksi suomi.

 

Henkilöiden, jotka eivät halua kuunnella syntetisaattoripuhetta, kannattaa valita ensisijaiseksi kieleksi suomi ja toissijaiseksi englanti. Kielivalinnat saattavat aiheuttaa ongelmia, jos ohjelman lähetyskieli ei ole kumpikaan vastaanottimeen valituista vaihtoehdoista. Näissä tapauksissa kielen valikoituminen on täysin vastaanotinkohtaista, eikä siihen oleolemassa yleistä ohjeistusta. Ongelmia saattaa ilmetä laitteissa, joissa äänivalintoja ei voi tehdä lainkaan.

 

Vastaanottimen kielimääritykset löytyvät kaukosäätimen menu-näppäimen takaa. Termit vaihtelevat vastaanotinkohtaisesti.

 

Lisätietoja saat Digita Infosta. 


Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.