Tiedotteet 2015

11.9.2015

Liiga-faneille interaktiivisia lisäpalveluja Nelosen Liiga-lähetyksiin

Tiedote 11.9.2015

liiga_Capture

Nelonen Media, Liiga, Sofia Digital ja Digita kokeilevat syksyn aikana uudenlaisia jääkiekon lisäpalveluja Nelosen Liiga-lähetysten yhteydessä. Nelosen katsojat voivat lähetyksen aikana seurata muun muassa kierroksen muiden ottelujen tuloksia, sosiaalisen median keskusteluja ja ottelutapahtumia helposti tv-vastaanottimen kaukosäätimellä. Lisäpalvelut rikastavat katselukokemusta ja tuovat internetistä tutut vuorovaikutteiset toiminnallisuudet myös televisioon.  
liiga_01_bluebutton4

"Kesäkuussa julkaisimme pilotin: oman sovelluksen netti-tv-palvelustamme Ruudusta HbbTV-vastaanottimille. Liiga-sisältöjen lisääminen on luonnollinen jatke tälle kokeilulle. Myös Ruutu-sovellus on syksyn ajan kaikille saatavilla HbbTV:ssä", sanoo Nelonen Median online-johtaja Kai Taka-aho. 

"Liigalle tämä on askel kohti rikkaampaa Liiga-kokemusta, jonka äly-tv tekniikka mahdollistaa nyt myös suomalaisissa TV-talouksissa", kertoo vastaava tuottaja Juha Huhta Liigasta.  

Sofia Digitalin toimitusjohtaja Ari Pöyhtäri kommentoi: ”Halusimme kehittää jääkiekon ystäville sovellusen, jollaista itsekin innokkaina lätkäfaneina käyttäisimme mielellämme”. 

Hybridi-palvelut mahdollistavat aivan uudenlaisen tv-kokemuksen tarjoamisen. Digita on iloinen palveluiden herättämästä kiinnostuksesta ja jatkaa määrätietoisesti antenni-tv:n kehittämistä kohti entistä rikkaampaa katselukokemusta", sanoo Digitan liiketoimintajohtaja Teppo Ahonen

Lisäpalvelu otetaan käyttön Liiga-kierroksen avauksessa  Nelonen kanavalla Digitan antenniverkossa 12. syyskuuta ottelussa KooKoo-Saipa. Palvelun käyttämiseksi tarvitaan uudehko älytelevisio, joka on kytketty internetiin. Palvelu toimii pilottivaiheessa lähes kaikissa Suomessa myynnissä olevissa älytelevisioissa sekä tietyillä vuosien 2013 ja 2014 tv-malleissa. Lista vastaanottimista löytyy nettisivulta www.digita.fi/hybriditv. 

Lisätiedot:

Kai Taka-aho, online-johtaja, Nelonen Media, kai.taka-aho@nelonenmedia.fi, 040 779 0240.

Juha Huhta, vastaava tuottaja, Jääkiekon SM-liiga Oy, juha.huhta@liiga.fi, 040 550 4969.

Teppo Ahonen, liiketoimintajohtaja, Digita Oy, teppo.ahonen@digita.fi, 040 563 0299.

Ari Pöyhtäri, toimitusjohtaja, Sofia Digital Oy, ari.poyhtari@sofiadigital.com, 0503855533. 

Nelonen Media
Nelonen Medialla on yhdeksän televisiokanavaa: Nelonen, Jim, Liv, Hero, Nelonen Pro 1, Nelonen Pro 2, Nelonen Prime, Nelonen Nappula, Nelonen Maailma, Ruutu-palvelu sekä kuusi radiokanavaa: Radio Aalto, Radio Rock, Radio Suomipop, Loop, Metro Helsinki ja Groove FM. Nelonen Media on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.

Digita
Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita sekä kattavaan verkkoinfrastruktuuriimme pohjautuvia palveluita. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita.  

Sofia Digital Oy
Kansainvälinen ohjelmistoyritys Sofia Digital tarjoaa asiakkailleen kehittämiään broadcast-teknologiaan ja interaktiivisiin videoratkaisuihin keskittyneitä tuotteita sekä näihin liittyviä räätälöityjä palveluja.


Palaa otsikoihin