rss Ajankohtaista, tiedotteet

29.9.2017 16.00

Radiokeli jatkuu viikonlopun yli - aiheuttaa häiriöitä antenni-tv- ja radiovastaanotossa eri puolella Suomea

Viime viikonloppuna alkanut poikkeuksellinen säätila, niin kutsuttu radiokeli, saattaa jatkua viikonlopun yli lähes koko Suomessa. Digitan kuluttajainfoon on perjantaiaamuna tullut puheluita muun muassa Etelä- ja Keski-Pohjanmaalta, Kymenlaaksosta, Etelä-Karjalasta, Etelä-Savosta ja Uudeltamaalta. Mikäli voimakas korkeapaine jatkuu koko viikonlopun yli, voidaan radiokelienkin ennakoida samalla jatkuvan.

Korkeapaineen seurauksena ilmennyt voimakas radiokeli aiheuttaa häiriöitä tyypillisesti tietyillä kanavilla, joilla voi esiintyä ajoittaisia katkoksia tai ne eivät näy lainkaan. Radiokelien vaikutus antenni-tv-vastaanottoon riippuu myös vuorokaudenajasta. Esimerkiksi aamulla televisio voi näkyä hyvin ja illalla vastaanotossa voi ilmetä ongelmia tai päinvastoin. Häiriöt häviävät säätilan muututtua. Lähetysteknisesti ilmiön aiheuttamia häiriöitä ei pystytä korjaamaan.

Tv-katsoja voi vähentää radiokelihäiriöiden vaikutusta tehokkaammalla, suuntaavammalla ja paremmalla etu-takasuhteella varustetulla antennilla. Radiokelien häiriövaikutusta voi vähentää varmistamalla, että signaalin taso on vähintään 80 prosenttia kaikilla kanavanipuilla. Lisätietoa antennijärjestelmistä saat Pientalon antennioppaasta »


Lue lisää ja katso video: www.digita.fi/radiokeli

Median yhteydenotot:

Digita Oy, Teppo Ahonen, Johtaja, Videojakelupalvelut, puh. 040-563 0299, teppo.ahonen@digita.fi

Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita. Lisäksi palveluvalikoimaamme kuuluvat kattavaan verkkoomme pohjautuvat IoT-palvelut sekä huippuluokan DataCenter-palvelut. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita.

Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.