Tiedotteet 2008

31.10.2008 14.07

Digita välittää antenniverkossa MTV3:n tarjoamat teräväpiirtolähetykset Karjala-turnauksesta pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudulla antenniverkossa olevilla talouksilla on mahdollisuus nähdä MTV3:n tarjoamat teräväpiirtolähetykset Karjala-turnauksesta. Kyseessä on koelähetys, jossa Digita välittää teräväpiirtolähetykset salaamattomana antenni-tv-verkossa.

Euro Hockey Tourin Karjala-turnaus näkyy 6.-9. marraskuuta 2008 MTV3 MAX HD -kanavalla seuraavasti:


6.11. klo 18.15-21.00  Tsekki – Suomi
8.11. klo 12.45-15.30  Ruotsi – Tsekki
8.11. klo 16.15-19.00  Suomi – Venäjä
9.11. klo 14.45-17.30  Venäjä – Tsekki
9.11. klo 18.15-21.00  Suomi – Ruotsi
Muutokset mahdollisia.


”Koelähetykset Pekingin olympialaisista onnistuivat yli odotusten. Lähetysten aikana toteutetusta katsojatutkimuksesta saadut tulokset vahvistivat käsityksemme siitä, että teräväpiirtolähetykset tuovat aitoa lisäarvoa perheen kaikille katsojille. Karjala-turnauksen aikana jatkamme tutkimuksia sekä katsojan että tekniikan näkökulmasta. Tavoitteenamme on aloittaa teräväpiirtotelevisiolähetykset antenni-tv-verkossa syksyllä 2009”, kertoo liiketoimintajohtaja Timo Kiiskinen Digitasta.


Urheilulähetyksissä teräväpiirrosta on hyötyä, koska HDTV-lähetykset (High Definition Television) voivat olla lähes viisi kertaa tarkempia kuin nykyiset SD-lähetykset (Standard Definition). HDTV-signaalissa käytetään MPEG4-pakkaustekniikkaa. TV-kuvan vastaanottaminen kodeissa HD-tasoisena vaatii HDTV:tä tukevan television tai digisovittimen.

HDTV-keskustelupalsta digitv.fi-verkkopalvelussa


Digitan digitv.fi-verkkopalvelussa on teräväpiirtokoelähetyksiin liittyvä HDTV-keskustelufoorumi, jossa voi keskustella antenniverkon teräväpiirtokoelähetyksistä, tekniikasta, vastaanottimista ja käyttökokemuksista.


Palstalla voi esittää kysymyksiä Digitan HDTV-asiantuntijoille, jotka seuraavat palstaa säännöllisesti ja vastaavat teräväpiirtolähetyksiin liittyviin kysymyksiin. Palstan keskusteluaiheet on jaettu kolmeen aiheryhmään: HDTV jatkossa, tekniikka ja vastaanottimet. Palstaa voi seurata kirjautumatta, mutta kommentointi vaatii kirjautumisen ja käyttöehtojen hyväksymisen.

Teräväpiirtotelevisiolähetysten vastaanotossa huomioitavat asiat

Vastaanotin


HDTV-vastaanotto koelähetyksen aikana vaatii integroidun vastaanottimen tai digisovittimen, joka tukee HDTV-lähetysten teknisiä vaatimuksia. Tavallisella digilaitteella katselu ei onnistu.


Myöhemmin käynnistyvä kaupallinen HDTV-jakelu ja erityisesti maksullisten tv-palveluiden käyttö saattaa edellyttää lisää sisällön suojausmekanismeja vastaanottimiin. Tällaisia vastaanottimia ei ole Suomen markkinoilla vielä saatavilla ja vastaanottimien vaatimuksista tullaan tiedottamaan erikseen.


Antenni


HDTV-lähetysten vastaanottoon tarvitaan VHF-antenni. HDTV-koelähetykset lähetetään VHF-taajuuksilla kanavalla 8. VHF-antennin vahvistus on tyypillisesti 7 - 13 dB.


VHF-antenneissa dipolin leveys on noin 70 cm. Dipoli on antennin osa, johon antennikaapeli kytketään.


Näkyvyys


HDTV-kokeilu kattaa pääkaupunkiseudun laajasti mm. seuraavien paikkakuntien alueilla: Espoo, Helsinki, Inkoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Nurmijärvi, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.  Näkyvyysaluekartta on nähtävissä www.digitv.fi-verkkopalvelussa.


Digita lähettää Karjala-turnauksen HD-tasoisena seuraavin parametrein


• Kuvan koodaus: MPEG4 layer 10 H.264
• Kuvaformaatti: 1280 x 720p
• RF-parametrit: DVB-T -standardin ja Digitan UHF-verkon mukaiset
• Lähetinasema: Espoo
• Kanava: VHF-kanava 8 (198,5 MHz), jolla kaistanleveys 7 MHz
• Palvelun nimi on MTV3 MAX HDDigita / Viestintä


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.