Tiedotteet 2008

27.11.2008 13.55

Digitalle Finnsatin satelliittimaa-asema

Verkko-operaattori Digita on ottanut käyttöön satelliittimaa-aseman, jolla voidaan lähettää Suomesta maailmalle erilaisia uutis-, urheilu- ja muita tapahtumia satelliittien välityksellä.

Maa-asema sijaitsee Digitan Verkonhallintakeskuksen yhteydessä Helsingin Pasilassa. Verkonhallintakeskus operoi ja valvoo palvelua ympäri vuorokauden, joten Digita Uplink-palvelu on käyttöönotettavissa lyhyelläkin varoitusajalla.


”Uplink-palvelu on helposti yhdistettävissä Digitan muihin mediapalveluihin, kuten mediaverkkoihin ympäri Suomen, langattomaan Live@City-kameralinkkipalveluun ja asiakkaidemme olemassa oleviin yhteyksiin Digitan verkonhallintakeskukseen. Digita pystyy tarjoamaan asiakkaalle tarvittaessa myös kokonaispalvelun satelliitin kapasiteettivarauksista lähtien”, kertoo palvelupäällikkö Ari Parkkinen.


Tietoturvallinen yhteys

Maa-asemalla voidaan kytkeytyä kaikkiin horisontin yläpuolella näkyviin geostationäärisiin satelliittijärjestelmiin. Se on kaikilta osiltaan kahdennettu, mikä tekee Digitan Uplink-palvelusta luotettavan ja toimintavarman. Tarvittaessa signaali voidaan myös salata.


Antenni on halkaisijaltaan 3,8 metriä ja se on varustettu seurantajärjestelmällä, joka pitää antennin suunnassa 0,02 asteen tarkkuudella, vaikka satelliitti olisi ns. kallistetulla radalla. Se toimii tarvittaessa varalaitteistona Digita satelliittivastaanottopalvelulle.


Digitan maa-asema päivitettävissä teräväpiirtolähetyksiin


Digitan käyttöön ottama satelliittijärjestelmä on päivitettävissä myös teräväpiirtolähetyksiä varten. Suuri osa kansainvälisistä urheilutapahtumista tuotetaan teräväpiirtona ja niiden kansainvälinen siirto vaatii teräväpiirtovalmiutta. Digitan järjestelmä mahdollistaa myös näiden lähetysten siirron tehokkaammalla DVB-S2-modulaatiolla.


Finnsat toimittanut satelliittimaa-asemia vuodesta 1993


Digitan satelliittimaa-aseman toimitti Finnsat Oy, joka on erikoistunut toimittamaan antenneja, antennijärjestelmiä sekä digitaalisen television ja datan lähetys-, siirto- ja vastaanottolaitteita. Satelliittimaa-aseman ohjausjärjestelmän etäkäyttöjärjestelmä on Finnsatin omaa tuotantoa.


Finnsat on toimittanut satelliittimaa-asemia jo 15 vuoden ajan. Yhtiön ensimmäisen maa-aseman avulla saatiin Yleisradion ulkomaanpalvelun lähetykset satelliittiin vuonna 1993.  Sen jälkeen yhtiö on rakentanut useita kiinteitä ja siirrettäviä maa-asemia suomalaisille ja balttialaisille yleisradioalan toimijoille.

”Luotettavuus ja käytettävyys ovat tärkeimmät kriteerit, kun satelliittimaa-asemia rakennetaan”, kommentoi Finnsat Oy:n toimitusjohtaja Leif Saarela. ”Nämä ovat tärkeitä myös Digitalle, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä muun muassa digi-tv- ja satelliittitekniikan puitteissa”, jatkaa Saarela.


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.