Tiedotteet 2009

22.10.2009 10.38

@450-verkossa otettu käyttöön kolmas taajuus - Kahden megan liittymät suunnattu haja-asutusalueille

Digitan langaton @450-verkko tarjoaa käyttäjille nyt myös kahden megabitin laajakaistayhteyksiä. Verkon käytön tehostaminen palvelee erityisesti haja-asutusalueita ja parantaa nopeiden tietoliikenneyhteyksien saatavuuden alueellista tasavertaisuutta.

Digitalle myönnettiin keväällä 2009 kolmas taajuus 450 MHz alueelle. Kolmannen taajuuden avulla @450-verkon kapasiteetin käyttöä on pystytty tehostamaan osassa maata. Kansainvälisten taajuuskoordinointien vuoksi ja 450 MHz alueella olevien yksityisten radioverkkojen vuoksi kolmatta taajuutta ei voida käyttää koko Suomessa. Yksityisiä radioverkkoja on käytössä muun muassa sähkö- ja energiayhtiöillä.

 

Karttapalvelusta tietoa peittoalueista

 

Digitan Internet-sivuston www.450laajakaista.fi Karttapalveluun on tullut lisänä kahden megan peittoalue eli sieltä voi nähdä paikkakunnat, joissa kolmas taajuus on käytössä. Karttapalveluun kirjoitetaan katusoite ja kunta sekä valita valikosta, haluaako tarkastella yhden vai kahden megan peittoaluetta. Tämän jälkeen klikkaamalla Hae-valintaa saa näkyviin peittoalueen.

 

Kahden megan liittymä omalta palveluoperaattorilta

 

Mikäli kuluttaja haluaa käyttöönsä kahden megan liittymän, kannattaa ensin tarkistaa, onko hän ko. peittoalueella ja tarvitseeko mahdollisesti lisäantennia. Kun on tarkistanut peittotilanteen, liittymän voi hankkia @450:n palveluoperaattoreilta, joista saa lisätietoa Internetistä www.450laajakaista.fi.

 

Palveluoperaattori määrittelee loppuasiakashinnan ja sen, maksaako esimerkiksi liittymän vaihtaminen yhdestä kahteen megaan.

 

Kaikkien kolmannen taajuuden alueella olevien @450-verkon käyttäjien käynnistettävä modeemi uudelleen

 

Kolmannen taajuuden käyttöönotto vaatii kaikilta ko. alueella olevien @450-verkon käyttäjiltä modeemin uudelleen käynnistyksen. Lisäohjeita tästä saa omalta palveluoperaattorilta.  Modeemin uudelleen käynnistys tulee tehdä erityisesti silloin jos modeemi ei saa verkkoyhteyttä ja modeemin hallintasivulla on ilmoitus ”Searching”.

 

Kolmannen taajuuden käyttöönotto ei vaadi uutta päätelaiteohjelmistoa. Päätelaitteiden ohjelmistoversiot 2.6.11:sta eteenpäin tukevat kolmatta taajuutta. Uusin versio on 2.6.14. Mikäli modeemin uudelleen käynnistyksestä huolimatta sillä ei saa yhteyttä verkkoon, kannattaa tarkistaa ohjelmistoversio ja tarvittaessa päivittää se uusimpaan. Uusimmat ajurit löytyvät Internetistä www.450info.net/qualcomm sivulta. Markkinoilla olevat ulkoiset antennit vahvistavat kolmatta taajuutta.Digita / Viestintä


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.