Tiedotteet 2009

8.10.2009 10.45

Digita on tyytyväinen Valtioneuvoston toimilupapäätökseen

Digita on tyytyväinen Valtioneuvoston päätökseen antenni-tv-verkon toimiluvista. Päätöksen mukaan Digita sai kaikki kolme verkkotoimilupaa verkkopalvelun tarjoamiseen digitaalisen maanpäällisen joukkoviestintäverkon kanavanipuissa A, B ja C.

Päätös on kuluttajan etu


Digita on tyytyväinen Valtioneuvoston päätökseen antenni-tv-verkon toimiluvista. Päätöksen mukaan Digita sai kaikki kolme verkkotoimilupaa verkkopalvelun tarjoamiseen digitaalisen maanpäällisen joukkoviestintäverkon kanavanipuissa A, B ja C. Verkkotoimiluvat ovat voimassa 1.9.2010 - 31.12.2016. Lupien toimialue on koko manner-Suomi. Digitan lisäksi verkkotoimilupaa haki ruotsalainen Teracom AB.

 

Verkkotoimiluvat oli perusteltua myöntää yhdelle toimijalle. Näin tilanne säilyy kuluttajien kannalta muuttumattomana, eikä kuluttajille synny ylimääräisiä kustannuksia antennijärjestelmien uusinnasta, kun kaikki kanavaniput lähetetään samoilta lähetysasemilta. Lisäksi nykyisten kanavanippujen muodostaman erittäin kompleksisen taajuuskokonaisuuden mahdollisimman tehokkaan käytön kannalta on järkevää säilyttää kokonaisuus eheänä.

 

”Olemme tyytyväisiä tehtyyn päätökseen, jolla voimme varmistaa suomalaisten tv-katselun jatkumisen ilman lisäinvestointeja antennijärjestelmiin, ainakin vuoteen 2016 saakka. Digitan antenni-tv-verkkojen käytettävyys on huippuluokkaa, mikä takaa toimintavarmuuden jatkossakin. Olemme myös valmistautuneet varmistamaan hyvät vastaanotto-olosuhteet parantamalla peittoaluetta ja kehittämällä verkon palveluita entisestään tulevan toimilupakauden aikana”, sanoo Digitan liiketoimintajohtaja Jaakko Harno.

 

Lisätietoja: liiketoimintajohtaja Jaakko Harno, p. 0400 843 613, jaakko.harno@digita.fi


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.