Tiedotteet 2009

8.10.2009 10.48

DNA tarjoaa ensimmäisenä Suomessa mobiili-tv-verkon palvelut asiakkailleen

DNA tarjoaa ensimmäisenä palveluoperaattorina matkapuhelinasiakkailleen televisiopalveluja mobiili-tv-verkossa. Se aloittaa tv-palveluiden tarjoamisen aluksi kaikille katsojille ilmaiseksi liikkuvaan televisionkatseluun optimoidussa DVB-H-verkossa 8. lokakuuta 2009. Mobiili-tv-verkkoa operoi Digita. Verkko on avoin myös muille palveluntarjoajille.

“Digitan MobiiliTV-palvelu täydentää hyvin palveluvalikoimaamme. Uskomme MobiiliTV:n tuovan lisäarvoa asiakkaillemme, sillä kännykän käyttö monipuolistuu kaiken aikaa. Mobiili-tv-verkon tarjoama kuvanlaatu ja luotettavuus vastaavat kuluttajien odotuksia tv-palveluiden laadukkuudesta, joten kaupallisen toiminnan aloittaminen on mielekästä. Kun televisiopalvelut tarjotaan niille erityisesti rakennetun verkon kautta, 3G-verkon kapasiteetti on täysin käytettävissä muulle laadukkaalle mobiiliviestinnälle", toteaa kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen DNA Oy:stä.

 

”Vahvan palveluoperaattorin mukanaolo markkinan rakentamisessa on edellytys mobiili-tv:n onnistumiselle, myös täällä Suomessa. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että DNA lähtee rohkeasti liikkeelle ja kuluttajille tarjotaan laajeneva ja kiinnostava sisältökokonaisuus. Odotamme palveluiden laajenevan myös varsinaisiin maksu-tv-palveluihin, sanoo Business Manager Taina Kaasalainen Digitasta.

 

DNA aloittaa palveluoperaattorina mobiili-tv-verkossa tarjoamalla kaikille katsojille avoimen tutustumisjakson 8. lokakuuta alkaen. Tutustumisjakson jälkeen televisiolähetykset salataan ja palvelua pystyvät tilaamaan vain DNA:n matkapuhelinasiakkaat. 

 

Palvelusta aletaan tutustumisjakson jälkeen periä kaapeliverkoista tuttua liittymämaksua, jolla avautuvat tutuimmat televisio- ja radiokanavat, kuten muun muassa YLEn, MTV3:n ja SBS:n tarjonta. Mobiili-tv-verkossa voidaan jakaa loppukäyttäjille myös lisämaksullisia tv-palveluita. Television katselu perustuu selkeään kuukausihinnoitteluun, eikä se kerrytä käyttäjälle tiedonsiirtoveloitusta.

 

Mobiili-tv-verkon alueella asuu yli kaksi miljoonaa suomalaista

 

Yli kaksi miljoonaa suomalaista voi jo katsoa mobiili-tv-lähetyksiä kotonaan. Henkilökohtaiseen ja liikkuvaan vastaanottoon optimoitu verkko kattaa pääkaupunkiseudun kehyskuntineen sekä laajasti Tampereen, Oulun sekä Turun ja Salon seudun. Suurista kauppakeskuksista esimerkiksi Vantaan Jumbossa, Espoon Sellossa sekä Ideparkissa on kiinnitetty erityistä huomiota mobiili-tv-verkon kuuluvuuteen sisätiloissa. 

 

MobiiliTV:tä voi katsoa DVB-H-vastaanottoon soveltuvilla päätelaitteilla. Tällä hetkellä mobiili-tv-lähetyksiä voi vastaanottaa muun muassa Nokian N77- ja N96-matkapuhelimilla sekä Nokian SU-33W-lisälaitteen avulla myös N73-, N79-, N85-, N97-, E75 ja Nokia 5800 XpressMusic-matkapuhelimilla. 

 

DVB-H-teknologialla (Digital Video Broadcasting Handheld) toteutettavasta maanpäällisestä lähetysverkosta ja verkon kanavien hallinnoinnista vastaa verkko-operaattori Digita.

Digita / Viestintä


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.