Tiedotteet 2009

23.11.2009 10.17

Ehdotus kansallisen älyliikenteen strategiasta julkaistu

Liikenne- ja viestintäministeriön ehdotus kansallisen älyliikenteen strategiasta on valmistunut ja se on luovutettu 18. marraskuuta 2009 liikenneministeri Anu Vehviläiselle.

Liikenne- ja viestintäministeriön ehdotus kansallisen älyliikenteen strategiasta on valmistunut ja se on luovutettu 18. marraskuuta liikenneministeri Anu Vehviläiselle. Ehdotuksen valmistelusta on vastannut Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen. Ehdotettu strategia tukee erinomaisesti niitä tavoitteita, joita myös Digita on tuonut esiin älyliikenteen kehittämisessä.


Ehdotuksessa todetaan muun muassa, että 2010-luvulla on mahdollista harjoittaa kokonaan uudenlaista liikennepolitiikkaa, jolle älyliikenne antaa uusia tehokkaita keinoja. Älyliikenteen tärkein vaikutus on, että se tekee mahdolliseksi siirtää liikennepolitiikan keskeisen huomion liikenneverkkojen rakentamisesta ja ylläpidosta matkojen ja kuljetusten toimivuuteen.


Ehdotuksessa yksi kärkihankkeista on joukkoliikenteen palvelujen kehittäminen ja langattoman laajakaistan ulottaminen keskeisten runkoreittien henkilöjuniin ja linja-autoihin. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että joukkoliikenteen matkustajalla on jatkossa mahdollisuus jatkuvaan internetyhteyteen ja etätyöhön. Tavoitteena on, että 2012 langaton laajakaista olisi käytössä kaikilla valtion joukkoliikennetukea saavilla kaupunkiseuduilla, raideliikenteen runkoreiteillä ja terminaaleissa sekä linja-autoliikenteen kaukoreiteillä.


Tästä mainiona esimerkkinä on pilottihankkeena toteutettu Pudasjärven toimistobussi, joka hyödyntää Digitan @450-laajakaistaverkoa.Digita / Viestintä


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.