Tiedotteet 2009

18.12.2009 10.04

Korkein hallinto-oikeus palauttaa Viestintäviraston digi-tv-hinnoittelupäätöksen uudelleen perusteltavaksi

Korkein hallinto-oikeus kumoaa ja palauttaa Viestintävirastolle uudelleen ratkaistavaksi Digita Oy:n digitaalisten televisiolähetyspalveluiden hinnoittelua koskevan päätöksen.

Korkein hallinto-oikeus kumoaa ja palauttaa Viestintävirastolle uudelleen ratkaistavaksi Digita Oy:n digitaalisten televisiolähetyspalveluiden hinnoittelua koskevan päätöksen. Viestintävirasto tarkisti Digitan digitaalisten televisiolähetysten hinnoittelun jo keväällä 2008, jolloin se totesi Digitan hintojen olevan kustannussuuntautuneita ja syrjimättömiä.

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan Viestintäviraston päätöksen perustelut eivät kuitenkaan tarjoa riittäviä mahdollisuuksia arvioida Viestintäviraston johtopäätösten oikeellisuutta. Siksi Viestintäviraston on tehtävä asiassa uusi, perusteltu päätös.

 

”Digita toimii avoimesti ja digi-tv-hinnastot ovat julkisia. Olemme noudattaneet kaikkia meille asetettuja velvoitteita asianmukaisesti ja osoittaneet Viestintävirastolle, että hinnoittelumme on kustannussuuntautunutta ja syrjimätöntä.  On hyvä, että Viestintävirasto perustelee päätöksen uudelleen niin, että myös tv-yhtiöt vakuuttuvat tästä”, sanoo Digitan varatoimitusjohtaja Ilkka Kivisaari.Digita / Viestintä


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.