Tiedotteet 2009

27.10.2009 10.31

Mobiili-tv:n katselu perustuu selkeään kuukausihinnoitteluun – käyttäjälle ei yllätyksiä puhelinlaskussa

Mobiilitelevisio tuo hyvän televisiokuvan ja tv:stä tutun monipuolisen sisällön matkapuhelimeen kiinteää kuukausimaksua vastaan. DNA tarjoaa televisiopalveluja matkapuhelinasiakkailleen ensimmäisenä palveluoperaattorina Suomessa liikkuvaan televisionkatseluun optimoidussa DVB-H-verkossa.

DNA on tällä hetkellä Suomen ainoa palveluoperaattori, joka tarjoaa matkapuhelinasiakkailleen televisiolähetyksiä. Aidot tv-lähetykset kännykkään saa kiinteällä 7,90 euron kuukausimaksulla. Tv-ohjelmien katselu ei kerrytä käyttäjälle mobiili-tv-verkossa erillisiä tiedonsiirtokustannuksia, joten katsojan ei tarvitse pelätä television katselun aiheuttamia yllätyksiä dataliikenteen osalta.

 

”Monipuolisen tv-lähetysten lisäksi mobiili-tv-verkko tarjoaa erittäin laadukkaan kuvan ja äänen. Oikeastaan palvelun laadun tajuaa vasta, kun sen itse näkee. Matkapuhelimenkin ruudulta televisiota on mukava katsoa, kun laatu on kohdallaan. Itse koen, että televisio kännykässä voi olla monen odottamiseen turhautuneen tylsien hetkien pelastus”, toteaa DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.

 

"Matkapuhelin kulkee kaikilla mukana ja siksi onkin hienoa, että palvelu toimii mainiosti myös liikkeellä ollessa. Esimerkiksi aamulla töihin tullessa voi katsastaa Aamu-tv:stä ajankohtaiset asiat ja vastaavasti työpäivän päätteeksi junaa tai bussia odotellessa on kiva rentoutua oman suosikkisarjan parissa. Eikä tarvitse neuvotella kenenkään kanssa, mitä omasta televisiostaan haluaa katsoa”, kertoo Digitan Business Manager Taina Kaasalainen mobiili-tv:n monipuolisista käyttömahdollisuuksista.

 

Mobiili-tv-verkossa voi seurata YLE TV1- ja YLE TV2 -kanavien sekä kotimaisia että ulkomaisia sisältöjä sekä radiokanavista YleX- ja YLE Radio1-kanavaa. MTV:n kanavista mobiili-tv:ssä näkyvät MTV3, Sub sekä kuvaradiokanava Radio Nova. Näiden lisäksi mobiili-tv:ssä on tv-kanava The Voice ja kuvaradioista Iskelmä ja The Voice.

 

Muiden palveluoperaattorien matkapuhelinasiakkaat näkevät ainoastaan mobiili-tv-verkon kautta MobiiliTV:n Infokanavan, jossa on kootusti tiedot muun muassa MobiiliTV-palvelusta, verkon tarjoamasta sisällöstä, MobiiliTV-palveluun yhteensopivista päätelaitteista ja verkon peittoalueesta.

 

 

Mobiili-tv-verkon alueella asuu yli kaksi miljoonaa suomalaista

 

Yli kaksi miljoonaa suomalaista voi jo katsoa mobiili-tv-lähetyksiä. Henkilökohtaiseen ja liikkuvaan vastaanottoon optimoitu verkko kattaa pääkaupunkiseudun kehyskuntineen sekä laajasti Tampereen, Oulun sekä Turun ja Salon seudun. Suurista kauppakeskuksista esimerkiksi Vantaan Jumbossa ja Lempäälän Ideaparkissa on kiinnitetty erityistä huomiota mobiili-tv-verkon kuuluvuuteen sisätiloissa. 

 

MobiiliTV:tä voi katsoa DVB-H-vastaanottoon soveltuvilla päätelaitteilla. Tällä hetkellä mobiili-tv-lähetyksiä voi vastaanottaa muun muassa Nokian N77- ja N96-matkapuhelimilla sekä Nokian SU-33W-lisälaitteen avulla myös N73-, N79-, N85-, N97-, E75 ja Nokia 5800 XpressMusic-matkapuhelimilla. 

 

DVB-H-teknologialla (Digital Video Broadcasting Handheld) toteutettavasta maanpäällisestä lähetysverkosta ja verkon kanavien hallinnoinnista vastaa verkko-operaattori Digita.Digita / Viestintä


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.