Tiedotteet 2013

16.10.2013 10.00

Simon uusi täytelähetin parantaa tv-näkyvyyttä 22. lokakuuta alkaen

Antenni-tv-lähetysten vastaanotto paranee Simossa ja sen lähialueilla. Digita käynnistää Simossa uuden täytelähetinaseman tiistaina 22. lokakuuta 2013. Täytelähettimen peittoalue kattaa noin 24 000 asukasta Simossa, Kemissä, Simojokilaakson varressa ja Hepolassa. Peittoalueen löytää parhaiten Digitan karttapalvelusta www.digita.fi/karttapalvelu.

 

”Etenkin Simojokilaakson varressa ja paikoin Kemissä on ollut haasteita vastaanottaa antenni-tv-lähetyksiä. Alueella tehtyjen mittausten perusteella olemme todenneet, että täytelähetin on alueella tarpeellinen”, toteaa television palvelupäällikkö Hanna Niiranen Digitasta. 


Täytelähettimeltä välitetään tv-kanavia Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema, Yle Fem/ SVT World, AVA ja FOX, MTV3, Nelonen, Sub, Liv, MTV3 MAX, MTV3 Juniori, MTV3 Leffa, URHOtv, Nelonen Pro1, Nelonen Pro2, C More First, C More Series, MTV3 MAX Sport1, MTV3 MAX Sport 2, TV5, Disney Channel, Digiviihde.fi ja Iskelmä/Harju & Pöntinen sekä antenni-tv-verkon radiokanavia Yle Klassinen, Yle Puhe ja Yle Mondo.


Ohjeita kuluttajille 

Jotta antenni-tv-lähetysten vastaanotto Simon täytelähettimeltä onnistuu, on kuluttajien suunnattava antenni Simon täytelähetinasemalle. Täytelähetin sijaitsee Simossa.

Parhaiten täytelähettimen sijainnin löytää katsomalla sen Digitan karttapalvelusta www.digita.fi/karttapalvelu. Täytelähettimen nimi on Simo Viantie. Karttapalvelusta näkee täytelähettimen sijainnin, sieltä välitettävät tv-kanavat sekä suunnan, mihin antenni tulee suunnata.. Apua antennin uudelleen suuntaamiseen saa myös paikallisilta antenniasentajilta ja Pientalon antennioppaasta.


Simon täytelähetin voi aiheuttaa häiriöitä kotitalouksiin, joissa on käytössä antennivahvistin. Ruutuun voi tulla teksti ”ei signaalia”. Vastaanotto-ongelman saa korjattua poistamalla vahvistimen. Apua voi kysyä paikalliselta antenniasentajalta tai Digita Infosta. Alueella antennit on suunnattu joko Tervolan tai Oulun radio- ja tv-asemalle.


Digita Info neuvoo
Apua ongelmatilanteissa saa Digita Infosta sähköpostitse info@digita.fi ja puhelimitse numerosta 020 411 7676. Digita Info päivystää tiistaina 22.10. klo 8.00-20.00, muutoin Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin klo 8.00–16.00.

Tv-vastaanottimien ja vastaanottolaitteiden ongelmatilanteissa ja perusasennuksiin liittyvissä kysymyksissä kuluttajaa palvelevat myös laitteen myyjät, laitevalmistajat sekä maahantuojat.


Ongelmista ja häiriöistä voi ilmoittaa myös internet-sivustolla www.digita.fi olevalla häiriöilmoituslomakkeella.


Digita/Viestintä


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.