Tiedotteet 2015

15.12.2015

Actility ja lähetysverkko-operaattori Digita ottaneet koekäyttöön LoRa-verkon

Tiedote Digita ja Actility Julkaisuvapaa 15.12.2015, Klo 11

LoRa-tekniikka auttaa perinteisen lähetystoiminnan uudistamisessa

LPWAN (Low Power Wide Area Network) -verkkojen johtava asiantuntija Actility ja suomalainen lähetysverkko-operaattori Digita ovat ottaneet koekäyttöön LoRa-verkon Helsingissä ja sen lähialueilla. Tämä on ensimmäinen kerta, kun LoRa-verkkoa kokeillaan Suomessa.  

Kokeilun tarkoituksena on valmistautua pilottivaiheeseen. Sen ansiosta asiakkaat voivat hyödyntää LoRa-tekniikkaa useissa kohteissa. Alkuun mahdollisia käyttökohteita ovat lämpötila-, kosteus- ja liikeanturit, joita käytetään olosuhteiden valvontaan kodeissa, kesämökeillä ja muissa kiinteistöissä. Lisäksi verkkoa voidaan käyttää esimerkiksi älykaupungeissa, maataloudessa ja logistiikassa.   

LoRa-ydinverkkopalvelu tuotetaan Actilityn ThingPark Wireless -ratkaisun avulla. Kyseessä on täysin integroitava alusta, jonka kautta kohteet voivat muodostaa yhteyden ja viestiä keskenään jopa 15 kilometrin etäisyydeltä. Koska verkko hyödyntää korkeita lähetysmastoja, tekniikan koko kantoalue on käytettävissä. Digitalla on 38 mastoa, joista 15 on yli 300 metrin korkuisia. 

”Digita on langattomien ja digitaalisten ratkaisujen edelläkävijä Suomessa, joten meille on tärkeää perehtyä esineiden Internetin tarjoamiin mahdollisuuksiin”, Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala sanoo. ”Uskomme, että lähetystoimintaan liittyvästä kokemuksestamme on hyötyä myös huippuluokan IoT-palveluiden tuottamisessa.”  

”On hienoa olla mukana tässä ensimmäisessä kokeilussa Skandinaviassa. Digitan korkeiden mastojen ansiosta uskomme rikkovamme nykyisen LoRa-kantomatkaennätyksen, joka on 15 km. Tämä on osoitus LoRa-verkon mahdollisuuksista”, Actilityn perustaja ja tekninen johtaja Olivier Hersent sanoo.  

Digita valvoo verkkonsa toimintaa reaaliaikaisesti ThingPark Wireless -tukijärjestelmän avulla. 

LoRaWan – LPWAN-verkkoprotokolla
Actility on yksi LoRa Alliance -järjestön perustajista. Yhdessä LoRa-järjestelmän laite- ja sovellustoimittajien kanssa se pyrkii mahdollistamaan useiden sovellusten yhdistämisen samaan verkkoinfrastruktuuriin. Tällöin koko kaupungin tai maan kattamiseen tarvitaan entistä vähemmän tukiasemia, mikä pienentää esineiden Internetin edellyttämiä infrastruktuurisijoituksia.  

Actility Standardipohjaisen koneiden välisen ThingPark™-viestintäalustansa ansiosta Actility on suuren mittakaavan LPWA (Low Power Wide Area) -infrastruktuurialan johtavia toimijoita. Actilityn ThingPark Wireless -verkon ansiosta älykaupunki-, älyrakennus- ja älytehdassovelluksissa käytettävien, vähän virtaa kuluttavien antureiden käyttöalue on laaja. Actilityn ThingPark Cloud puolestaan mahdollistaa anturien big datan tallentamisen ja anturitoimintojen käytön avoimen sovellusrajapinnan kautta. Niinpä sovelluskehittäjät voivat tuottaa vertikaalisovelluksia käytössä olevien antureiden avulla. Actilityn ThingPark IoT -alusta auttaa myyjiä hyödyntämään antureitaan uudella tapaa. Alustaan upotettujen ohjelmisto- ja pilviratkaisujen avulla laitteet voivat muodostaa yhteyden innovatiivisiin sovelluksiin. IoT-antureille, -sovelluksille ja -verkkoratkaisuille tarkoitetun ThingPark Store -verkkokauppakoneen kautta Actility auttaa anturien ja verkkoratkaisujen myyjiä tuomaan markkinoille uusia, innovatiivisia IoT-palveluita. Actility on myös yksi suuren ja vaikutusvaltaisen, standardipohjaiseen esineiden Internetiin keskittyvän LoRa Alliance -järjestön perustajista. Lisätietoja on osoitteessawww.actility.com.    

Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita sekä kattavaan verkkoinfrastruktuuriimme pohjautuvia palveluita. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita.

Median yhteydenotot:

Anne van Gemert
anne.vangemert@actility.com
+33 6 47 37 30 21 

Markus Ala-Hautala
Markus.ala-hautala@digita.fi
+358 400 549 023

 Digita/viestintä


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.