Tiedotteet 2015

21.10.2015 12.00

Antenni-tv-verkon lähetystaajuus muuttuu 21.10. D-kanavanipussa Tampereen Pyynikin täytelähetinasemalla - muutoksella mahdollisesti vaikutuksia D-nipun antenni-tv-lähetysten vastaanottoon

Tiedote 16.10.2015

Antenni-tv-verkon Tampereen Pyynikin täytelähetinasemalla D-kanavanipun lähetystaajuus muuttuu keskiviikkona 21. lokakuuta. D-kanavanipun vanha kanava on ollut kanava 42 ja uusi kanava on 38. Yhteisantennikiinteistöissä tulee tehdä muutoksia antennijärjestelmiin ja kotitalouksissa on tehtävä kanavahaku, mikäli vastaanotto tapahtuu Pyynikin asemalta. Alueella on vastaanotettavissa myös Tampereen Teiskon TV-lähetykset.

Tampereen Pyynikin täytelähetinasemalta lähetettävät tv-kanavat, joita muutos koskee:

Kanavanippu D:
Viasat Sport Finland, Viasat Sport, Viasat Hockey, Viasat Golf, Viasat Sport Xtra, Viasat Film, Viasat History, MTV Fakta, 3, MTV Sport, C More Hits, National Geographic Channel, Animal Planet, Investigation Discovery, Eurosport, Disney Junior, Disney XD, Nelonen Pro 3, Nelonen Pro 4, Nelonen Pro 5, Nelonen Pro 6, Nelonen Pro 7, Nelonen Pro 8, Viasat NHL Extra1, Viasat NHL Extra2, Viasat NHL Extra3, Viasat NHL Extra4, Viasat NHL Extra5, Viasat NHL Extra6, Viasat NHL Extra7.


D-kanavanipun lähetysten vastaanotto
D-kanavanipussa on mahdollista lähettää peruslaatuisia kanavia (SD-laatu) ja teräväpiirtokanavia (HD-laatu). Kaikki tällä hetkellä D-kanavanipussa lähetettävät kanavat ovat peruslaatuisia.


D-kanavanipussa lähetettävien tv-kanavien katseluun tarvitaan T2-vastaanotin, jossa on Antenna Ready HD –merkintä. Lista T2-vastaanottimista löytyy nettisivuilta
www.testatutlaitteet.fi.

Lisätietoa myös osoitteesta
www.hdtvopas.fi.


Rinnakkaislähetykset D-kanavanipun lähetyksissä Pyynikin täytelähetinasemalta 21. - 28.10.

Pyynikin täytelähetinasemalla lähetetään vanhaa ja uutta taajuutta samanaikaisesti yhden viikon ajan uuden taajuuden käyttöönoton jälkeen, jotta yhteisantennikiinteistöillä on aikaa tehdä vahvistimen kanavanvaihto.


Yhteisantennikiinteistöissä tehtävä muutoksia antennijärjestelmiin

Taajuusmuutoksen vuoksi antennijärjestelmiin on tehtävä muutoksia taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta. Suosittelemme, että yhteisantennikiinteistöjä hoitavat isännöitsijät ottavat yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan hyvissä ajoissa ennen taajuusmuutostyötä.


Taloyhtiössä asukkaiden on tehtävä kanavahaku uudelleen

Rivi-, pari- ja kerrostaloissa taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku  antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen. Taloyhtiöiden velvollisuus on informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä.


Muutokset omakotitaloasukkaille
Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää TV-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun kanavan lähetys on loppunut vanhalla lähetystaajuudella.


Kanavahaun tekeminen
Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät
 http://www.digita.fi/kuluttajille/tv/tv_ohjeet_ja_tietopankki/tv-kanavahakui tai laitteen käyttöoppaasta.

Näkyvyys- ja kuuluvuusalueet
Näkyvyys- ja kuuluvuusalueet voi tarkistaa Digitan karttapalvelusta
www.digita.fi/karttapalvelu.

Verkonhuolto- ja vikatiedot
Digitan radio- ja tv-verkon huolto ja vikatiedot löytyvät osoitteesta
www.digita.fi/verkontila.

Digita pahoittelee lähetystaajuuden vaihdosta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Digita Info ja paikallinen antenniurakoitsija auttavat
Digita suosittelee DigitaPRO-antenniurakoitsijoita antennien vahvistus- ja muutostöissä. Paikalliset DigitaPRO-antenniasentajien tiedot löytyvät Digitan sivuilta
www.digita.fi/digitapro ja www.digita.fi/karttapalvelu.

Digita Info
ma-pe klo 8.00–20.00
puh. 020 411 7676
info@digita.fi 

Puhelun hinta Digita Infoon on lankapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 6 senttiä minuutilta ja matkapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 17,17 senttiä minuutilta.

Mediayhteydenotot:
Hanna Niiranen
Liiketoimintapäällikkö, televisio
Digita Oy
Puh. 0400 276 813

 


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.