Tiedotteet 2015

Antenni-tv-verkon rinnakkaislähetys Tampereen Pyynikin täytelähetinasemalla päättyy huomenna torstaina 29.10. - D-kanavanipun kanavat haettava uudelleen

Tiedote 28.10.2015

Antenni-tv-verkon D-kanavanipun rinnakkaislähetys päättyy Tampereen Pyynikin täytelähetinasemalla huomenna torstaina 29. lokakuuta. Vanhan lähetystaajuuden poistuessa käytöstä ja viikon pituisen rinnakkaislähetyksen päättyessä tv-katsojien tulee hakea D-kanavanipun kanavat uudelleen.

D-kanavanipun uusi kanava on 38. Muutos koskee Pyynikin täytelähetinasemalta välitettävää D-kanavanippua. Alueella on vastaanotettavissa myös Tampereen Teiskon TV-lähetykset, joita muutos ei koske.

Tampereen Pyynikin täytelähetinasemalta lähetettävät tv-kanavat, joita muutos koskee:

Kanavanippu D: Viasat Sport Finland, Viasat Sport, Viasat Hockey, Viasat Golf, Viasat Sport Xtra, Viasat Film, Viasat History, MTV Fakta, MTV Sport 2, C More Hits, National Geographic Channel, Animal Planet, Investigation Discovery, Eurosport 2, Disney Junior, Disney XD, Nelonen Pro 3, Nelonen Pro 4, Nelonen Pro 5, Nelonen Pro 6, Nelonen Pro 7, Nelonen Pro 8, Viasat NHL Xtra 1, Viasat NHL Xtra 2, Viasat NHL Xtra 3, Viasat NHL Xtra 4, Viasat NHL Xtra 5, Viasat NHL Xtra 6, Viasat NHL Xtra 7.

D-kanavanipun lähetysten vastaanotto
D-kanavanipussa lähetettävien tv-kanavien katseluun tarvitaan T2-vastaanotin, jossa on Antenna Ready HD –merkintä. Lista T2-vastaanottimista löytyy nettisivuilta www.testatutlaitteet.fi.

Lisätietoa myös osoitteesta www.hdtvopas.fi.

Yhteisantennikiinteistöissä tehtävä muutoksia antennijärjestelmiin

Taajuusmuutoksen vuoksi antennijärjestelmiin on tehtävä muutoksia taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta. Suosittelemme, että yhteisantennikiinteistöjä hoitavat isännöitsijät ottavat yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan hyvissä ajoissa ennen taajuusmuutostyötä. D-kanavanipun kanavat lakkaavat näkymästä 29.10., mikäli yhteisantennijärjestelmän muutosta ei olla tehty rinnakkaislähetysten päättymiseen mennessä.

Taloyhtiössä asukkaiden on tehtävä kanavahaku uudelleen
Rivi-, pari- ja kerrostaloissa taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku  antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen. Taloyhtiöiden velvollisuus on informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä.

Muutokset omakotitaloasukkaille
Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää TV-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun kanavan lähetys on loppunut vanhalla lähetystaajuudella.

Kanavahaun tekeminen
Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät  http://www.digita.fi/kuluttajille/tv/tv_ohjeet_ja_tietopankki/tv-kanavahakui tai laitteen käyttöoppaasta.

Näkyvyys- ja kuuluvuusalueetNäkyvyys- ja kuuluvuusalueet voi tarkistaa Digitan karttapalvelusta www.digita.fi/karttapalvelu.

Verkonhuolto- ja vikatiedot
Digitan radio- ja tv-verkon huolto ja vikatiedot löytyvät osoitteesta www.digita.fi/verkontila.

Digita pahoittelee lähetystaajuuden vaihdosta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Digita Info ja paikallinen antenniurakoitsija auttavat
Digita suosittelee DigitaPRO-antenniurakoitsijoita antennien vahvistus- ja muutostöissä. Paikalliset DigitaPRO-antenniasentajien tiedot löytyvät Digitan sivuilta www.digita.fi/digitapro ja www.digita.fi/karttapalvelu.

Digita Info
ma-pe klo 8.00–20.00
puh. 020 411 7676
info@digita.fi 

Puhelun hinta Digita Infoon on lankapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 6 senttiä minuutilta ja matkapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 17,17 senttiä minuutilta.

 

 


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.