Tiedotteet 2015

21.10.2015

Antenni-tv-verkon uusi taajuus otettu käyttöön Tampereella Pyynikin lähetysasemalla 21.10. - muutoksella mahdollisesti vaikutuksia D-kanavanipun antenni-tv-lähetysten vastaanottoon

Tiedote 21.10.2015

Antenni-tv-verkon Tampereen Pyynikin lähetinasemalla on tänään keskiviikkona 21. lokakuuta otettu käyttöön D-kanavanipun uusi lähetystaajuus. TV-lähetykset lähetetään uusilla ja vanhoilla taajuuksilla yhden viikon ajan. D-kanavanipun vanha kanava on 42 ja uusi kanava 38. Yhteisantennikiinteistöissä tulee tehdä muutoksia antennijärjestelmiin, mikäli vastaanotto tapahtuu Pyynikin asemalta. Antennijärjestelmämuutosten jälkeen kotitalouksissa on tehtävä kanavahaku rinnakkaislähetysten päättyessä. Omakotitaloissa riittää pelkkä kanavien uudelleenhaku. Alueella on vastaanotettavissa myös Tampereen Teiskon TV-lähetykset. Taajuusmuutos ei koske Teiskon lähetyksiä.

Tampereen Pyynikin täytelähetinasemalta lähetettävät tv-kanavat, joita muutos koskee:
Kanavanippu D: Viasat Sport Finland, Viasat Sport, Viasat Hockey, Viasat Golf, Viasat Sport Xtra, Viasat Film, Viasat History, MTV Fakta, 3, MTV Sport, C More Hits, National Geographic Channel, Animal Planet, Investigation Discovery, Eurosport, Disney Junior, Disney XD, Nelonen Pro 3, Nelonen Pro 4, Nelonen Pro 5, Nelonen Pro 6, Nelonen Pro 7, Nelonen Pro 8, Viasat NHL Extra1, Viasat NHL Extra2, Viasat NHL Extra3, Viasat NHL Extra4, Viasat NHL Extra5, Viasat NHL Extra6, Viasat NHL Extra7.

Rinnakkaislähetykset D-kanavanipun lähetyksissä Pyynikin täytelähetinasemalta 21. - 28.10. 
Pyynikin täytelähetinasemalla lähetetään vanhaa ja uutta taajuutta samanaikaisesti yhden viikon ajan uuden taajuuden käyttöönoton jälkeen, jotta yhteisantennikiinteistöillä on aikaa tehdä vahvistimen kanavanvaihto.

D-kanavanipun lähetysten vastaanotto
D-kanavanipussa on mahdollista lähettää peruslaatuisia kanavia (SD-laatu) ja teräväpiirtokanavia (HD-laatu). Kaikki tällä hetkellä D-kanavanipussa lähetettävät kanavat ovat peruslaatuisia.

D-kanavanipussa lähetettävien tv-kanavien katseluun tarvitaan T2-vastaanotin, jossa on Antenna Ready HD –merkintä. Lista T2-vastaanottimista löytyy nettisivuilta www.testatutlaitteet.fi.

Lisätietoa myös osoitteesta www.hdtvopas.fi

Yhteisantennikiinteistöissä tehtävä muutoksia antennijärjestelmiin
Taajuusmuutoksen vuoksi antennijärjestelmiin on tehtävä muutoksia taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta. Suosittelemme, että yhteisantennikiinteistöjä hoitavat isännöitsijät ottavat yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan hyvissä ajoissa ennen taajuusmuutostyötä.

Taloyhtiössä asukkaiden on tehtävä kanavahaku uudelleen
Rivi-, pari- ja kerrostaloissa taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku  antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen. Taloyhtiöiden velvollisuus on informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä. 

Muutokset omakotitaloasukkaille
Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää TV-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun kanavan lähetys on loppunut vanhalla lähetystaajuudella.

Kanavahaun tekeminen
Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät  http://www.digita.fi/kuluttajille/tv/tv_ohjeet_ja_tietopankki/tv-kanavahakui tai laitteen käyttöoppaasta. 

Näkyvyys- ja kuuluvuusalueet
Näkyvyys- ja kuuluvuusalueet voi tarkistaa Digitan karttapalvelusta www.digita.fi/karttapalvelu.

Verkonhuolto- ja vikatiedot
Digitan radio- ja tv-verkon huolto ja vikatiedot löytyvät osoitteesta www.digita.fi/verkontila

Digita pahoittelee lähetystaajuuden vaihdosta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. 

Digita Info ja paikallinen antenniurakoitsija auttavat
Digita suosittelee DigitaPRO-antenniurakoitsijoita antennien vahvistus- ja muutostöissä. Paikalliset DigitaPRO-antenniasentajien tiedot löytyvät Digitan sivuilta www.digita.fi/digitapro ja www.digita.fi/karttapalvelu.

Digita Info
ma-pe klo 8.00–20.00
puh. 020 411 7676
info@digita.fi 

Puhelun hinta Digita Infoon on lankapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 6 senttiä minuutilta ja matkapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 17,17 senttiä minuutilta.

Mediayhteydenotot:
Hanna Niiranen
Liiketoimintapäällikkö, televisio
Digita Oy
Puh. 0400 276 813 


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.