Tiedotteet 2015

12.11.2015

Digita on pettynyt toimilupapäätökseen ja jatkaa liiketoimintansa sopeutustoimia

Tiedote 12.11.2015

Valtioneuvosto julisti haettavaksi yhdeksän televisiojakelun toimilupaa maaliskuussa 2015. Digita jätti 18.5.2015 toimilupahakemuksensa, jossa se haki viittä maanpäällisen antenniverkon UHF-toimilupaa, joilla yhtiö halusi jatkaa nykyistä liiketoimintaansa UHF-taajuuksilla. Digita on ollut keskeinen osa suomalaisen televisiojakelun perustaa aiempina vuosikymmeninä ja yhtiö on investoinut yli 100 M€ televisioverkkoihin ja niiden kehittämiseen viimeisen vuosikymmenen aikana.

 
Valtioneuvoston 12.11.2015 päätöksen mukaan viidestä UHF-taajuusalueen toimiluvasta Digitalle myönnettiin vain kaksi, kanavaniput A ja F. Muut UHF-alueen kanavaniput, B, C ja D, myönnettiin norjalaisen telekonsernin, Telenorin, tytäryhtiölle Norkringille ja VHF-taajuuden kaikki kanavaniput teleyhtiö DNA:lle. Digitan näkemyksen mukaan kilpailu eri tv-jakelumuotojen sekä olemassa olevien kahden antenni-tv-operaattorin välillä on toteutunut Suomessa poikkeuksellisen hyvin. Myöskään uuden, muun muassa Digitan verkkoinfrastuktuurin varaan toimintansa perustavan, operaattorin tulo Suomen markkinoille ei paranna edellytyksiä uuden tv-teknologian nopeaan käyttöönottoon eikä paranna suomalaisten kuluttajien kokemaa tv-palvelua.

”Olemme suuresti pettyneitä, että toimilupahakemuksemme ei menestynyt haluamallamme tavalla ja että tv-jakeluliiketoimintamme jatkuvuus ei ole kaikilta osin turvattu. Tehtyjen miljoonainvestointien näkökulmasta ja suomalaisen medialiiketoiminnan kehittymisen kannalta olisi ollut tärkeää, että olisimme voineet jatkaa kaikilta osin suomalaisten mediatalojen palvelua ja edistyksellisemmän sekä kuluttajaystävällisemmän tv-teknologian soveltamista”, sanoo Digitan toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström.

”Erityisen pettyneitä olemme siihen, ettei Digitan pitkällä historiallisella panostuksella suomalaiseen tv-infrastruktuuriin tai etukäteen tekemillä suurinvestoinneilla, muun muassa 700 MHz taajuusalueen vapauttamisella tv-toiminnalta langattoman laajakaistan käyttöön tai viime vuosien aikana asiakkaiden eduksi tehdyillä merkittävillä hinnanalennuksilla, ollut vaikutusta Digitan uusien verkkotoimilupien saamiseen”, jatkaa Weckström. Digita on ainoa suomalainen verkko-operaattori, jolle televisiojakelu on koko yrityksen keskeisin liiketoiminta-alue. Maanpäällinen jakeluverkko on ylivoimaisesti kustannustehokkain tapa jaella audiovisuaalisia massasisältöjä kaikille suomalaisille tulevalla verkkotoimilupakaudella ja myös tästä eteenpäin. Maanpäällinen jakeluverkko on toimintavarma, luotettava ja laadukas jakelutie, joka mahdollistaa kaikille yhtäläiset mahdollisuudet asuinpaikasta riippumatta vastaanottaa sisältöä. Tällä hetkellä Digitan antenni-tv-lähetykset tavoittavat 99,96 prosenttia Manner-Suomen väestöstä. Digitan verkolla on myös maan huoltovarmuuden ja kriisiajan toiminnan kannalta tärkeä merkitys.

Lisätiedot:
Digita, Juha-Pekka Weckström, toimitusjohtaja, p. 040 056 4754, juha-pekka.weckstrom@digita.fi

Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita sekä kattavaan verkkoinfrastruktuuriimme pohjautuvia palveluita. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita.


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.