Tiedotteet 2015

10.9.2015 12.42

Digita turvaa kuntien tasa-arvon mediapalveluissa

Digita huolehtii koko maan kattavalla antenniverkollaan siitä, että kuva näkyy, ääni kuuluu ja tieto kulkee yhtäläisesti kaikissa kunnissa koko Suomessa. Maanpäällinen jakeluverkko on kustannustehokkain tapa jaella audiovisuaalisia sisältöjä kaikille suomalaisill­e – Digitan antenni-tv-lähetykset tavoittavat tällä hetkellä 99,96 prosenttia Manner-Suomen väestöstä. Se on toimintavarma, luotettava ja laadukas jakelutie, joka mahdollistaa yhtäläiset mahdollisuudet kaikkiin kuntiin vastaanottaa tv- ja radiosisältöjä sekä on olennainen osa suomalaista huoltovarmuutta.

”Koemme tämän kansalliseksi tehtäväksi, joka perustuu valtakunnalliseen, kaikkien maakuntien yhtenäiseen palveluun ja suomalaisten tasa-arvoiseen mahdollisuuteen katsoa televisiota ja kuunnella radiota”, sanoo Digitan toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström.

TV:n katselukulttuuri monipuolistuu ja erilaiset päätelaitteet ja katselukokemukset täydentävät toinen toisiaan. Digita on investoinut viime vuosina voimakkaasti siihen, että kaikkialla Suomessa päästään uusien teknologioiden piiriin ja teräväpiirtosiirtymä tulee sujumaan mahdollisimman sulavasti. Esimerkkinä uusista teknologioista  Digita on tuonut Internet-sisällöt televisiolähetyksiin. Uusissa hybridipalveluissa yhdistyvät perinteisen antenni-tv:n ja internetin parhaat puolet.   

”Televisio kehittyy ja tekee uutta tulevaisuuttaan. Suomen laajalla ja osin harvaanasutullakin alueella tulee palvella kaikkia tv:n käyttäjiä heidän toivomillaan ominaisuuksilla. Digita on aktiivinen, aikaansa seuraava verkko-operaattori, jonka tavoitteena on vastata asiakkaiden ja kuluttajien tarpeisiin siten, että viestintäverkot ja -palvelut ovat teknisesti kehittyneitä ja laadultaan hyviä” Weckström kertoo.

Suomalainen mediamarkkina ja tv-liiketoiminta ovat erittäin merkittävien haasteiden edessä mm. pitkään jatkuneen taantuman, median käyttötapojen muutoksen ja uuden kansainvälisiltä internet-toimijoilta tulevan kilpailun vuoksi. Digita on ylpeä asemastaan suomalaisen tv-toiminnan tukijalkana ja haluaa tarjota kustannustehokkaasti koko Suomen kattavan verkkoinfrastruktuurin sekä kehittää korkealaatuisia ja kustannustehokkaita tv- ja radiopalveluita, jotka auttavat suomalaisia mediataloja meneillään olevassa murroksessa. Digita on hakenut keväällä 2015 jatkoa kaikille verkkotoimiluvillensa seuraavaksi 10 vuodeksi. 

Digita on ainoa suomalainen verkko-operaattori, jolle televisiojakelu on yrityksen keskeisin liiketoiminta-alue.

Digita on mukana Kuntamarkkinat-tapahtumassa Helsingin Kuntatalolla 9. ja 10.syyskuuta 2015.

Lisätiedot:
Digita, Juha-Pekka Weckström, toimitusjohtaja, p. 040 056 4754, juha-pekka.weckstrom@digita.fi

Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita sekä kattavaan verkkoinfrastruktuuriimme pohjautuvia palveluita. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita. www.digita.fi


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.