Tiedotteet 2015

Internet-sisällöt täydentävät tv-tarjontaa - Nelonen Media tuo Ruutu.fi-palvelun antennitelevisioon 24.6. alkaen

Tiedote 25.6.

Nelonen Median Ruutu.fi-palvelu on jatkossa katsottavissa myös antenni-tv-vastaanottimista keskiviikosta 24. kesäkuuta alkaen. Televisiosisällön yhteyteen tuodaan lisäksi uusi toiminnallisuus, jossa parhaillaan tv:ssä katsottava ohjelma voidaan käynnistää alusta. Palvelu toimii Digitan antenni-tv-verkossa Nelonen Median kanavilla Nelonen, Jim, Liv ja Hero.

Ruutu.fi-sovellus älytelevisioissa antaa pääsyn yhdellä kaukosäätimen painalluksella senhetkisen ohjelman alkuun sekä tuo tarjolle muut Ruutu.fi:n ilmaiset nettisisällöt. Katsojalle tämä tarkoittaa sisältötarjonnan runsasta kasvua ja esimerkiksi mahdollisuuden katsoa oman suosikkiohjelman itselle sopivana ajankohtana tv-vastaanottimesta. Uutena toiminnallisuutena on lisäksi mahdollisuus aloittaa ohjelman katsominen alusta ja katsoa muita saman sarjan jaksoja, sanoo online-johtaja Kai Taka-aho Nelonen Medialta.

Internet-sisältöjen tuominen televisiolähetyksiin on luonteva osa tv:n katselukulttuurin muutosta. Tallentavat digiboksit ja nettivideokirjastot ovat jo lisänneet katsojien valintamahdollisuuksia sekä muuttaneet tv:n katsomiskulttuurin yhä monipuolisemmaksi. Netissä oleva sisällön katsominen tv:stä mahdollistaa aiempaa henkilökohtaisemman tv-katselukokemuksen, sanoo Teppo Ahonen, Videoelämyspalvelujen johtaja Digitasta.

Ruutu.fi-palvelu on Nelonen Median, Digitan ja Sofia Digitalin yhteistyössä toteutettu pilottihanke. Palvelua kehitetään käyttäjiltä saadun palautteen perusteella.

”Internet-sisällön jakelulla on kasvava kysyntä, sillä ihmiset haluavat katsoa tv:tä erilaisissa tilanteissa ja erilaisista päätelaitteista. Kuitenkin nähdään vahvasti, että netti-tv-sisältöä halutaa katsoa isosta tv-ruudusta ja tuoda nettisisällöt olohuoneisiin. Hybridi-TV on lupaava teknologia ja standardi toimittaa netti-tv -palvelut yhdellä sovelluksella lähes kaikkien TV-valmistajien vastaanottimiin", sanoo Kai Taka-aho.

Ruutu.fi-sisällön käyttämiseksi tarvitaan laajakaistaan kytketty äly-tv
Nyt käynnistyneen testipilotin aikana sovellus on vapaasti katsojien käytettävissä.

Nettilähetysten katselu edellyttää uudehkoa älytelevisiota, joka on kytketty laajakaistaverkkoon. Palvelu toimii pilottivaiheessa lähes kaikilla Suomessa myynnissä olevilla älytelevisioilla sekä tietyillä vuosien 2013 ja 2014 myydyissä tv-malleissa. Lista vastaanottimista löytyy nettisivuilta www.digita.fi/hybriditv.

Kaukosäätimen punainen nappi

Avain nettisisältöjen katsomiseksi antenni-tv:stä on kaukosäätimen punainen nappi joka ilmestyy tv-ruudulle Nelosen Median tv-kanavia katsottaessa. Punaista nappia painamalla avautuu mahdollisuus klikata katso alusta –toiminnallisuus ja ruutu.fi-valikkonäkymä. Punainen nappi -kuvake näkyy vain niissä televisioissa, joissa on Hybridi-TV-ominaisuus aktivoituna ja jotka on yhdistetty laajakaistaan. Ohjeita ominaisuuden aktivoimiseksi löytyy osoitteesta: www.digita.fi/hybriditv.

Lisätietoja:

www.digita.fi/hybridi-tv

Digivastaanottimien ja vastaanottolaitteiden perusasennuksiin ja ongelmatilanteisiin liittyvissä kysymyksissä kuluttajaa palvelevat myös laitteen myyjät, laitevalmistajat sekä maahantuojat.

Ohjeita hybridipalvelujen käyttämiseksi Digita Infosta sähköpostitse info@digita.fi ja puhelimitse numerossa 020 411 7676. Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin klo 8.00 – 20.00 välisenä aikana.

Mediayhteydenotot:

Kai Taka-aho, online-johtaja, Nelonen Media, kai.taka-aho@nelonenmedia.fi,  040 779 0240

Helena Somero, myyntijohtaja, Digita, helena.somero@digita.fi, 0400 469 301.

Nelonen Media
Nelonen Medialla on yhdeksän televisiokanavaa: Nelonen, Jim, Liv, Hero, Nelonen Pro 1, Nelonen Pro 2, Nelonen Prime, Nelonen Nappula, Nelonen Maailma, Ruutu-palvelu sekä kuusi radiokanavaa: Radio Aalto, Radio Rock, Radio Suomipop, Loop, Metro Helsinki ja Groove FM. Nelonen Media on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.

Digita
Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita sekä kattavaan verkkoinfrastruktuuriimme pohjautuvia palveluita. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita.

 


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.