Tiedotteet 2015

16.6.2015

IskelmäTV Harju & Pöntisen uusi teräväpiirtokanava on aloittanut Digitan antenni-tv-verkossa

Tiedote 17.6.2015

IskelmäTV Harju & Pöntinen -kanavan uusi teräväpiirtokanava aloitti lähetykset 15. kesäkuuta. IskelmäTV Harju & Pöntisen sisältö näkyy edelleen myös digi-tv-lähetyksenä. 

Uuden teräväpiirtokanavan lähetykset ovat katsottavissa H-kanavanipussa kanavapaikalla 37. IskelmäTV Harju & Pöntisen digi-tv-kanavan lähetykset C-kanavanipussa jatkuvat kanavapaikalla 17, ja muutos ei vaikuta peruslaatuiseen digi-tv-lähetykseen millään tavalla. 

- Olemme saaneet jatkuvasti toiveita lähetyksemme laadun muuttamisesta teräväpiirtoiseksi, toimitusjohtaja Hannu Harju toteaa. Kun tavallisella kanavapaikallamme meille on ollut varattuna lähetyskapasiteettia lähes pienimmälle mahdolliselle kuvanlaadulle on ero teräväpiirtolähetykseen suuri. Teräväpiirtokanava mahdollistaa myös nykyistä monipuolisemman ohjelman lähettämisen, mikä ei ole ollut mahdollista standardilaatuisella lähetyksellä. Uuden teräväpiirtokanavan ottaminen peruslaatuisen kanavan rinnalle on toistaiseksi  kokeilu, jota jatketaan ainakin puoli vuotta. Kokeilun perusteella päätämme jatkosta.

IskelmäTV Harju & Pöntisen HD-kanavan näkyvyysalue
Teräväpiirtolähetykset näkyvät Espoon, Lahden, Turun, Tampereen, Oulun ja Jyväskylän alueilla. H-kanavanipun peittoalue on 60 prosenttia Suomen kotitalouksista. Digitan H-nipun peittoalueen voi tarkistaa Digitan verkkosivuilta: http://digita.fi/files/1047/Kanavanippu_H.pdf 

Kanavahaku digivastaanottimissa  
Kanavanipun vaihtuessa joissakin kotitalouksissa vastaanottimet voi joutua virittämään uudelleen kanavien vastaanottamiseksi. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät laitteen käyttöoppaasta. Yleisohje kanavien hakemiseksi löytyy myös osoitteesta www.digita.fi/kanavahaku.  

H-kanavanipussa lähetettävien tv-kanavien katseluun tarvitaan HD-vastaanotin, jossa on Antenna Ready HD -merkintä. Lista HD-vastaanottimista löytyy nettisivuilta www.testatutlaitteet.fi.

Lisätietoa:
Lisätietoja teräväpiirrosta on saatavana tv-toimijoiden yhteisestä verkkopalvelusta: www.hdtvopas.fi/

Digivastaanottimien ja vastaanottolaitteiden ongelmatilanteissa ja perusasennuksiin liittyvissä kysymyksissä kuluttajaa palvelevat myös laitteen myyjät, laitevalmistajat sekä maahantuojat. 

Apua ongelmatilanteissa saa Digita Infosta sähköpostitse info@digita.fi ja puhelimitse numerossa 020 411 7676. Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin klo 8.00 – 20.00 välisenä aikana.

Digita/viestintä


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.