Tiedotteet 2015

20.5.2015

Radio- ja tv-lähetyksiä välitetty Turun Kuusiston asemalta 50 vuotta

Tiedote 20.5.2015

Digitan Turun Kuusistossa sijaitsevalta radio- ja tv-asemalta on välitetty FM-radio- ja tv-lähetyksiä puolen vuosisadan ajan. Turun

Turun radio ja tvasema, kuva Helifoto
Turun radio- ja tv-asema sijaitsee Kaarinassa. Kuva: Helifoto
aseman vihkijäisiä vietettiin 30. marraskuuta vuonna 1964.

 

Turun Kuusiston masto on alueensa maamerkki, kuten muutkin Digitan korkeat radio- ja TV-mastot. Suurin osa 36 pääasemasta kohoaa yli 150 metrin korkeuteen. Turun masto on peräti 319 metriä korkea. Siitä välitetään 50 tv-kanavan lähetyksiä ja 15 FM-radiokanavan lähetyksiä. Turun aseman peittoalue kattaa noin 419 000 suomalaista television katsojaa ja radion kuuntelijaa. Koko maassa Digitan antenniverkon alueella asuu käytännössä koko kansa, 99,96 prosenttia suomalaisista.

  

”Olemme Digitassa ylpeitä historiastamme ja korkeista mastoistamme. Mastot ovat Digitan toiminnan perusta. Niiden kautta välitämme euroviisujen ja MM-jääkiekonkin kaltaiset, huikeimmat ja tärkeimmät radio- ja televisioelämykset kaikille suomalaisille. Sitoutuneet ammattilaisemme pitävät huolta mastoistamme, jotta Turunkin maston peittoalueellakin kaikki voisivat nauttia radiosta ja televisiosta häiriöittä”, sanoo Digitan palveluista ja liiketoiminnasta vastaava johtaja Markus Ala-Hautala.

 

”Antenni-TV ja -radio kehittyvät median kuluttamisen muutosten mukana. Digita haluaa jatkossakin olla kehittämässä elinvoimaisia ja kustannustehokkaita ratkaisuja, jotta auttavat mediataloja tässä murroksessa. Näin katsojilla ja kuuntelijoilla on myös tulevaisuudessa mahdollisuus koko kansan mediaelämyksiin”, sanoo Ala-Hautala.

 

Lisätietoja:

 

Markus Ala-Hautala, johtaja, Liiketoiminta ja Palvelut

Puhelin 0400 549 023, sähköposti markus.ala-hautala@digita.fi

 


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.