Tiedotteet 2015

Yle Areena mukaan älytelevisioiden hybridipalveluihin Digitan antenniverkossa

Tiedote 30.10.2015

Yle Areena hybriditv

Yle Areena -palvelu on julkaistu myös Digitan antennitelevisioverkossa. Kokeiluvaiheessa oleva palvelu toimii kanavilla Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema ja Yle Fem sekä Ylen HD-muotoisilla kanavilla Yle TV1 HD, Yle TV2 HD  ja Yle Fem HD.

Yle Areenan HbbTV-palvelu (Hybrid Broadcast Broadband TV) on Ylen, Digitan ja Sofia Digitalin yhteistyössä toteutettu pilottihanke.

“Yle Areenan HbbTV-palvelu Digitan antenniverkossa on vuoden mittainen kokeilu. Tutkimme myös mahdollisuuksia laajentaa palvelua. Ylen verkkopalveluiden kehittämisen ytimessä on avoin arkkitehtuuri, joka mahdollistaa tämän kaltaiset kokeilut. Meille Ylessä on tärkeätä, että sisältömme löytyvät myös uusista käyttöympäristöstä. HbbTV-kokeilu Digitan ja Sofia Digitalin kanssa on hyvä esimerkki siitä, miten palveluita voidaan toteuttaa innovatiivisesti ja uusilla tavoilla”, sanoo Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Yle aloitti toukokuussa kokeilun, jossa Yle Areenan rajapintoja (Application programming interface, API) avataan kehittäjien ja kumppaneiden käyttöön. Avattavien rajapintojen avulla kuka tahansa voi tehdä sovelluksia, jotka hyödyntävät Yle Areenan tarjontaa.

“Viemme digitaalista Suomea eteenpäin. Haluamme edistää innovaatioita ja luoda entistä parempia, uusia jakeluteitä ja palveluita digitaalisille sisällöille”, tiivistää Ismo Silvo.

”Hienoa, että saamme nyt myös Yle Areenan tarjolle Digitan antennitelevisioon. Internet-sisältöjen tuominen televisiolähetyksiin on luonteva osa television katselukulttuurin muutosta. Tallentavat digiboksit ja nettivideokirjastot ovat jo lisänneet katsojien valintamahdollisuuksia sekä muuttaneet tv:n katsomiskulttuurin yhä monipuolisemmaksi”, sanoo Digitan toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström.

”Digitan tv-strategiassa internetillä on tulevaisuudessa entistä suurempi rooli. Yle Areena antenni-tv:ssä on jatkoa kesällä aloittaneelle Ruutu.fi-palvelulle ja samalla koko olohuoneen ison ruudun katselukokemusta rikastuttaville palveluille. Nämä yhdistävät perinteisen antenni-tv:n ja internetin parhaat puolet”, sanoo Weckström.

”On ollut hieno havaita, että Sofia Digitalin HbbTV-osaamiseen on laaja luottamus kotimaassa. Olemme kiitollisia tästä mahdollisuudesta olla kehittämässä Suomen suosituinta catch-up-tv-palvelua HbbTV-laitteilla käytettäväksi”, sanoo toimitusjohtaja Ari Pöyhtäri Sofia Digitalista.

Digita, suomalaiset tv-yhtiöt, Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ovat sopineet uusien äly-tv-laitteiden testauksen aloittamisesta. Televisiot, joissa on hybridi-ominaisuus, saavat kylkeensä Antenna Ready Smart HD -leiman. antenna_ready_HD_plus_smart_final_vari

Verkkopalvelut käytettävissä uusimmilla älyvastaanottimilla
Areenan ja muiden hybridipalveluiden käyttö edellyttää uudehkoa älytelevisiota, joka on kytketty laajakaistaverkkoon. Avain Areenan sisältöjen katsomiseksi antenni-tv:stä on kaukosäätimen punainen painike, joka on näkyvissä tv-ruudulla Ylen tv-kanavia katsottaessa. Painike näkyy vain niissä televisioissa, joissa hybridi-tv-ominaisuus on aktivoitu ja jotka on yhdistetty laajakaistaan. Ylen sisältöjen HbbTV-rajapinnan kautta ei ole vielä mahdollista käyttää kaikkia Areena-sisältöjä.

Ohjeita ominaisuuden aktivoimiseksi löytyy osoitteesta: www.digita.fi/hybriditv

Lista vastaanottimista löytyy nettisivuilta www.digita.fi/hybriditv

HbbTV tulee sanoista Hybrid Broadcast Broadband TV. Se yhdistää tv-lähetyksen ja laajakaistan tuomalla netti-tv:n ominaisuudet helposti katsojien saataville. Ensi vaiheessa sovellus näkyy antenni-tv:n katsojille, joiden televisiovastaanottimessa on nettiliittymä ja HbbTV-ominaisuus aktivoituna. HbbTV on laiteriippumaton standardi, jonka ansiosta hybridipalvelut toimivat äly-tv-laitteissa samalla tavalla vastaanotinmerkistä riippumatta.

Lisätiedot

Digita, Juha-Pekka Weckström, toimitusjohtaja, p. 040 056 4754, juha-pekka.weckstrom@digita.fi

Digita, Markus Ala-Hautala, johtaja, liiketoiminta ja palvelut, p. 0400 549 023, markus.ala-hautala@digita.fi

Yle, Ismo Silvo, julkaisujohtaja, p. 040 505 1924, ismo.silvo@yle.fi


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.