Tiedotteet 2015

1.4.2015

Ylen HD-lähetysten näkyvyysalue Digitan antenni-tv-verkossa muuttuu 1.4.

Tiedote 1.4.2015

Ylen HD-lähetysten näkyvyysalue Digitan verkossa muuttuu keskiviikkona 1. huhtikuuta. Ylen HD-muotoiset kanavat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD ja Yle Fem HD siirtyvät tällöin H-kanavanippuun.

Ylen HD-muotoiset kanavat näkyvät jatkossa Espoon, Lahden, Turun, Tampereen, Oulun ja Jyväskylän radio- ja tv-asemien peittoalueilla. Muutos ei vaikuta Ylen peruskanavien eli SD-muotoisten televisiokanavien jakeluun millään tavalla. Ne näkyvät edelleen valtakunnallisessa A-kanavanipussa.

Näkyvyysalue:

H-kanavanipun peittoalue on 60 prosenttia väestöstä. Digitan H-nipun peittoalueen voi katsoa osoitteesta: http://digita.fi/files/1047/Kanavanippu_H.pdf
 
Ylen HD-muotoiset kanavat ovat näkyneet D-kanavanipussa, jonka näkyvyysalue on noin 85% väestöstä. 1.4. alkaen Ylen HD-lähetykset loppuvat Eurajoen, Tammelan, Kruunupyyn, Lapuan, Anjalankosken, Joutsenon ja Kuopion lähetysasemilta.  

Kanavahaku digivastaanottimissa

 
Kanavanipun vaihtuessa joissakin kotitalouksissa vastaanottimet voi joutua virittämään uudelleen kanavien vastaanottamiseksi. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät laitteen käyttöoppaasta. Yleisohje kanavien hakemiseksi löytyy myös osoitteesta www.digita.fi/kanavahaku.  
H-kanavanipussa lähetettävien tv-kanavien katseluun tarvitaan HD-vastaanotin, jossa on Antenna Ready HD -merkintä. Lista HD-vastaanottimista löytyy nettisivuilta www.testatutlaitteet.fi.
 

Digita Info neuvoo


Digivastaanottimien ja vastaanottolaitteiden ongelmatilanteissa ja perusasennuksiin liittyvissä kysymyksissä kuluttajaa palvelevat myös laitteen myyjät, laitevalmistajat sekä maahantuojat. Apua ongelmatilanteissa saa Digita Infosta sähköpostitse info@digita.fi ja puhelimitse numerossa 020 411 7676. Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin klo 8.00 – 20.00 välisenä aikana.
 

Digita/Viestintä

Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.