rss Tiedotteet 2016

Digita rakentaa esineiden internetin mahdollistavan verkon koko Suomeen

Tiedote 5.10.2016

Digita aikoo rakentaa valtakunnallisen esineiden internetin (IoT) mahdollistavan verkon syksyn 2016 aikana. Verkko tulee peittämään 85% väestöstä ja arviolta 95% yrityksistä, joiden käyttöön verkkoa ensisijaisesti tarjotaan. Digitan korkeiden mastojen ja kaksisuuntaisen LoRa-teknologiaan perustuvan verkon ansiosta erilaisten verkkoon liitettyjen laitteiden ohjaaminen on kustannustehokasta ja yksinkertaista. Digita on kotimainen ja vakaa verkko-operaattori, jolla on vahva kokemus ja osaaminen verkkojen suunnittelusta ja ylläpidosta.
 

”Esineiden internetin mahdollistaman digitalisaation sovellusten kirjo on lähes rajaton ja jo nyt saavutettavissa. Digitalle sekä muille suomalaisille yrityksille IoT tuo lähivuosina merkittäviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, kertoo Digitan toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström. Weckströmin mukaan IoT hyödyntää erinomaisesti Digitan jo olemassa olevaa infrastruktuuria. Digitan arvion mukaan vuonna 2023 Suomessa on jo lähes 20 miljoonaa IoT-anturia mittaamassa ja ohjaamassa arkea sujuvammaksi.

Käytännössä IoT-verkkoa voidaan hyödyntää esimerkiksi monenlaisissa kiinteistöautomaatioratkaisuissa ja älykkäässä liikenteessä. ”Esimerkiksi Digitan IoT-verkkoa hyödyntäen VVO-konserni huolehtii asukkaidensa asumismukavuudesta ja rakennusten terveydestä siten, että verkon välittämän datan pohjalta asumisolosuhteet voidaan säätää automaattisesti ihanteellisiksi”, kuvaa Digita operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala verkon käyttömahdollisuuksia. Digita suunnittelee laajentavansa lähitulevaisuudessa IoT-palveluita myös muille sovellusalueille verkon laajennuksen, erilaisten palveluiden kehittymisen sekä asiakaskysynnän myötä.

IoT-video https://youtu.be/swcFeob73Es

Lisätietoja:

Digita Oy, operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala, p. 0400 549 023, markus.ala-hautala@digita.fi


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.