1960-luku

1961 

Rakennettiin Porkkalan kautta linkkiyhteys Intervisioon.

1963 

Ula-rinnakkaisverkko ja ruotsinkielinen verkko otettiin käyttöön. Radion lähetysaikaa lisättiin tuntuvasti. Rinnakkaisverkko rakennettiin valmiiksi 1965. Otettiin käyttöön myös ensimmäinen UHF-lähetin Tapiolan yleisradioasemalla. Sen teho oli 1 kW ja lähetyskanava 24.

1964 

Ensimmäinen julkinen ulan stereokoelähetys. Säännölliset koelähetykset aloitettiin Tapiolan yleisradioasemalta 1967. Stereofoniset lähetykset edellyttivät lähes kaikkien ula-lähettimien uusintaa ja digitaalisen äänilinkin valmistumista, joten siirtymäkausi oli erittäin pitkä. Vasta vuonna 1983 kaikki verkot olivat valmiina.

1965

Yleisradio osti TES-TV:n lähetinasemat ja -toiminnot ja kehitti niistä edelleen valtakunnallisen TV2-verkon. 1965 Yleisradion jakelutekniikka toteutti ensimmäisen värikoelähetyksen NTSC-järjestelmällä Tapiolan UHF-lähettimellä. Tammikuussa 1968 aloitettiin värikoelähetykset PAL-standardilla. Ensimmäinen virallinen lähetys oli presidentin uudenvuodenpuhe 1.1.1969.


Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.