12.6.2015

Digita auttaa tuulivoimarakentamisen haasteissa

Jari Pasuri
Liiketoimintapäällikkö Jari Pasuri

Digita suhtautuu myönteisesti tuulivoiman lisääntyvään käyttöön uusiutuvana energianlähteenä. Tuulivoimasta saattaa kuitenkin aiheutua häiriöitä tv-lähetyksille sekä mobiiliverkoille. Pyrimme auttamaan tuulivoimarakentajia, jotta mahdollisilta ongelmilta vältyttäisiin.

"Olemme aktiivisesti yhteistyössä tuulivoimayhtiöiden kanssa pyrkineet löytämään ratkaisumalleja tuulivoimaloiden aiheuttamien häiriöiden minimoimiseksi jo useamman vuoden ajan” kertoo liiketoimintapäällikkö Jari Pasuri . ”Tiedotamme myös ELY-keskuksia ja kuntien rakennus- ja kaavoitusviranomaisia tuulivoimapuistojen aiheuttamista häiriöistä antenni-tv-vastaanotolle. Ensisisijainen tavoitteemme on varmistaa, että tuulivoimaloiden rakentaminen ei aiheuttaisi häiriöitä antenni-TV-vastaanottoihin.

Digita tarjoaa asiantuntijoidemme palveluja tuulivoimarakentajille, jotta jo suunnitteluvaiheessa pystytään ennaltaehkäisemään tuulivoiman aiheuttamia häiriöitä. Ongelmia aiheuttavat tuulivoimaloiden liikkuvat lavat, jotka vaikuttavat lähetysasemilta lähteviin signaaleihin. Selvittämällä vaikutukset ajoissa ja tekemällä ennaltaehkäiseviä toimia pystytään minimoimaan tuulivoimaloiden lähialueille aiheuttamat haitat.

”Autamme tuulivoimarakentajia tuulivoimaloiden sijaintien suunnittelussa tuottamalla tietoa optimaalisista suojaetäisyyksistä tai maksimikorkeuksista. Vuokraamme myös tilaa mittausantureille korkeista mastoistamme tuulimittauksia varten. Myös laajemmat toiminnan aikaiset mittaustutkimukset sekä jopa yksittäisien talouksien häiriötutkimukset kuuluvat palveluihimme” avaa Pasuri Digitan palveluita.

Mahdollisissa häiriötilanteissa Digitan asiantuntijat tai DigitaPRO-kumppanimme auttavat asiakkaitamme antennien uudelleenasentamisessa ja -suuntaamisessa. Seuraamme mittaustuloksia ja asiakaspalautetta, jotta pystymme tarttumaan alueellisiin ongelmiin.

Tuulivoimaratkaisuidemme avulla tuulivoimalatoimijat pystyvät etenemään oman liiketoimintansa kehittämisessä samalla edistäen positiivista imagoaan. ”Avullamme tuulivoimarakentajat voivat keskittyä omaan liiketoimintaansa ja ennakoinnilla säästävät ongelmatilanteiden vaatimissa lisäinvestoinneissa. Se on kaikkien etu” Pasuri päättää.


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.