29.9.2015

Digitalaiset mukana useissa tapahtumissa syksyllä

Digitalaiset ovat olleet aktiivisesti vaikuttamassa toimialan tapahtumissa.

Kotekin Koulutuspäivät 19.-20.9. Tallinnassa 6. Hanna_Kotek

Digita on käynyt säännöllisesti kouluttamassa Kodintekniikkaliiton jäseniä. Tänä vuonna koulutuspäivien teemana oli ”Taajuusmuutokset ja palvelut verkossa”. TV:n liiketoimintapäällikkö Hanna Niiranen piti koulutuspäivillä ajankohtaispuheenvuoron HD-siirtymästä, 700 MHz muutoksista sekä hybriditv-palveluista.

”Oli mukava käydä tapaamassa kodintekniikkaliiton edustajia ja itse kauppiaita sekä kuulla tuoreita mielipiteitä liittyen esimerkiksi uusiin tv:n jakelutekniikoihin”, kertoo Hanna. Kuulijoita mietitytti taajuusmuutoksen tuomat haasteet liittyen kuluttajien antennijärjestelmiin ja tv-vastaanottimiin. ”Hyvällä yhteistyöllä pyritään minimoimaan kuluttajien kokema harmitus ongelmiin liittyen”, lupaa Hanna.

IBC 10. – 15.9. Amsterdamissa 

Vuosittainen sähköisen median ja viihteen kongressi- ja näyttelytapahtuma IBC järjestettiin Amsterdamissa 10. – 15.9. Digitasta tapahtumaan osallistuneessa tiimissä oli myynnin, liiketoiminnan ja suunnittelun osaajat.

Paikalla oli pääosin samoja yrityksiä kuin aikaisempinakin vuosina – toki aina vähän uudistuneena. Kaikki tekniikka nivoutuu netin ympärille. Kansallisia ratkaisuja tehneet yritykset pyrkivät nyt kansainvälisille markkinoille. Trendilyhenteistä on ehkä hyvä tietää HDR (HIgh Dynamic Range). HDR tarkoittaa sitä, että videokuvan dynamiikkaa kasvattamalla saadaan aikaan vaikuttavampaa ja luonnollisemmalta tuntuvaa mediaa.

6. IBC1
Arqiva Englannissa on pystynyt kehittymään perinteisestä broadcast-toimijasta monipuolisesti uusiin internet-liiketoimintoihin.
6. IBC2
Arqivan osastolla IBC 2015:ssa.

Kuvat kehityspäällikkö Vesa Erkkilä.


AnviaTV:n SyysKesäpäivä 4.9.2015

Perinteikäs Anvia TV:n SyysKesäpäivä järjestettiin tänä vuonna 4. syyskuuta  Seinäjoella. Digitasta tilaisuuteen osallistui Digita Infon palvelupäällikkö Kari Rönnberg. Kari piti tilaisuudessa myös puheenvuoron aiheesta LTE 700 antenniasennuksissa.

Vuosittain järjestettävä AnviaTV:n kesäpäivä on antenniasentajille suunnattu tapahtuma, jossa myös Digita on vuosittain mukana.  Tapahtumassa esitellään antennialan uutuudet ja tapaamaan kollegoja eri puolelta Suomea.


Espoo-päivä 29.8. – Avoimet ovet Digitan Espoon radio- ja tv-asemalla

6. Espoo päivä Digita_Maston juurella
Vierailijat kuulivat, millaista työskentely on radio- ja tv-asemalla ja mastossa.

Digitan Latokaskessa sijaitsevalla radio- ja tv-asemalla vietettiin avoimien ovien päivään lauantaina 29. elokuuta osana Espoo-päivän ohjelmaa.  Tilaisuus keräsi runsaasti osallistujia, jotka kiersivät aseman alueelle pystytettyjä vierailupisteitä.

Vierailijat saivat kysyä antenni-tv-vastaanottoon liittyvistä asioista Digita Info – kuluttajapalvelun ja  DigitaPRO-asentajien neuvontapisteistä. Maston juurella asemalla työskentelevät digitalaiset kertoivat työskentelystä radio- ja tv-asemalla ja mastossa. Vieraat pääsivät tutustumaan myös hybriditelevisioon. Tilaisuudessa esiteltiin myös Digitaa ja sen palveluja yleisesti sekä näkymiä Digitan toimintaan eri puolella Suomea. Sää suosi osin ulkona järjestettyä tapahtumaa ja tapahtuma oli kaikkiaan hyvin onnistunut.

 

 

 

 

 

 Eurajoki asemalta lähetetty radio- ja tv-lähetyksiä 50 vuoden ajan

Eurajoki radio- ja tv-asema_pieni
Eurajoen radio- ja tv-asema. Kuva: Helifoto

Eurajoen radio- ja tv-aseman 50-vuotisjuhlia vietettiin elokuussa Eurajoella. Paikalle saapui runsaasti mediaa tutustumaan Digitan toimintaan ja palveluihin. Tapahtuman huipensi  toimittajien käynti mastossa.

Eurajoen radio- ja tv-asemalta on välitetty FM-radio- ja tv-lähetyksiä puolen vuosisadan ajan. Eurajoen aseman vihkiäisiä vietettiin 14. helmikuuta 1965.

Eurajoen masto on alueensa maamerkki, kuten muutkin Digitan korkeat radio- ja tv-mastot. Eurajoen masto on peräti 321 metriä korkea. Siitä välitetään 56 tv-kanavan lähetyksiä ja 16 FM-radiokanavan lähetyksiä. Eurajoen aseman peittoalue kattaa noin 233 000 suomalaista television katsojaa ja radion kuuntelijaa.


Palaa otsikoihinTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.