anjalankoski
Anjalankosken radio- ja tv-asema

Ruotilassa sijaitsevalla Anjalankosken radio- ja tv-aseman juhlapäivää vietettiin keskiviikkona 18. toukokuuta. Asemalle kutsuttiin Kymenlaakson alueen mediaa kuulemaan, mitä yhteistä on eilisen ja huomisen televisiolla, ja kuinka television katsominen tulee muuttumaan tulevaisuudessa. Aamupäivän aikana asemalla vieraili muun muassa Yle Kotkan toimitus, Kouvolan ja Kymen Sanomien toimittajat sekä muita paikallislehtien edustajia. Iltapäivällä asemalla vieraili myös sieltä eläköityneitä digitalaisia.

Anjalankosken päälähetysasemalta on viidenkymmenen vuoden ajan lähetetty radio- ja tv-lähetyksiä. Anjalankosken aseman vihkiäisiä vietettiin maaliskuussa 1965, ja tv-lähetykset käynnistyivät asemalta helmikuussa 1966. Anjalankosken masto kohoaa 318 metriin ollen alueen itseoikeutettu maamerkki. Lähetysaseman peittoalue kattaa noin 186 000 suomalaista television katsojaa ja radion kuuntelijaa.

”Olemme Digitassa ylpeitä historiastamme ja korkeista mastoistamme. Mastot ovat Digitan toiminnan perusta, joiden päälle on hyvä rakentaa uutta. Mastojen kautta välitämme tämän kesän EM-jalkapallon ja Rion olympialaisten kaltaiset, huikeimmat radio- ja televisioelämykset kaikille suomalaisille, sanoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.

Digita/viestintä


Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.