DigitaNews joulukuu 2016

IOT tiedotekuvaVVO-konsernista Digitan valtakunnallisen IoT-verkon ensimmäinen asiakas

VVO-konserni ja Digita ovat sopineet Digitan tarjoaman esineiden internetiin pohjautuvan kiinteistöratkaisun tuotannollisesta vaiheesta. Tuotannollista vaihetta on edeltänyt keväällä 2016 käynnistynyt pilotti, jossa on testattu asuntojen lämpötila- ja kosteustiedon keräämistä ja hyödyntämistä Digitan IoT-ratkaisun avulla. Tavoitteena oli säätää kerätyn tiedon perusteella kiinteistön järjestelmiä niin, että asumisolosuhteet pysyvät ihanteellisina. Pilotti toteutettiin 200 vuokra-asunnossa Espoossa.

”Hyvin menneen testin pohjalta päätimme jatkaa Digitan kanssa nykyisten kohteiden mittaamista ja harkitsemme mitattavien kiinteistöjen määrän lisäämistä”, kertoo VVO-konsernin Ylläpitoyksikön johtaja Kimmo Rintala. ”Olemme pilotin aikana kehittäneet mittaustiedon hyödyntämistä säätöjärjestelmissämme ja nyt pääsemme hyvin hyödyntämään mittausdataa. Odotuksemme ovat korkealla tiedon hyödyntämisen suhteen”, jatkaa Rintala.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että onnistuneen pilotin jälkeen pääsemme tuotannolliseen vaiheeseen VVO-konsernin kanssa. Optimaalisten asumisolosuhteiden ylläpitäminen on vaivatonta, kun reaaliaikaisesti tunnistetaan asukkaan kokemukseen vaikuttavia tekijöitä. Lisäksi selvät huoneistokohtaiset viat voidaan havaita jatkuvalla mittauksella jopa ennen kuin asiakas ehtii itse reagoida asiaan”, kertoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.  ”Digitan IoT-verkko vastaa myös julkisten rakennusten haasteisiin. Liika kosteus havaitaan ajoissa ja näin vältytään vaurioilta. Anturidatasta muodostettua reaaliaikaista tilannekuvaa ja historiatietoa käyttäen voidaan luoda palveluita, jotka ylittävät tilan käyttäjien odotukset”, jatkaa Ala-Hautala.

Valtakunnallinen verkko syksyn 2016 aikana
Digita rakentaa valtakunnallisen esineiden internetin (IoT) mahdollistavan verkon.  Verkko tulee peittämään 2016 syksyn aikana jo 85% väestöstä ja arviolta 95% yrityksistä, joiden käyttöön verkkoa ensisijaisesti tarjotaan. Digitan korkeiden mastojen ja kaksisuuntaisen LoRa-teknologiaan perustuvan verkon ansiosta erilaisten verkkoon liitettyjen laitteiden ohjaaminen on kustannustehokasta ja yksinkertaista. Edullisen hinnan, alhaisen tehonkulutuksen sekä erinomaisen kantaman ansiosta teknologialla on paljon sovellusalueita.

Lisätietoja

Operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala
Digita Oy, puh. 0400 549 023, etunimi.sukunimi(at)digita.fi

Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.