Digitan verkkosuunnittelu tarjoaa ammattitaitoista ja luotettavaa suunnitteluosaamista tv- ja radioverkkojen rakentamiseen ja optimointiin. Suunnittelemme verkon kokonaisratkaisut useille eri verkkotekniikoille (FM, DVB-T/T2/H, T-DAB/DMB).

Suunnitelmat määritetään vastaamaan täysin asiakkaan tarpeita ja vaatimuksia, on kyseessä sitten maan kattava verkko tai paikalliseen toimintaan keskitetty ratkaisu. Suunnitellun ratkaisun toiminta varmistetaan tarvittaessa kenttämittauksilla, joista asiakas saa kattavan raportin.

Broadcasting

• Taajuus- ja peittoaluesuunnittelu

• Lähetysparametrien suunnittelu

• Häiriöanalyysit

• Sisäpeittoratkaisut

• Lupa- ja koordinointiasioiden hoito

Telecom

Tarjoamme asiantuntevaa suunnitteluosaamista langattomien verkkojen suunnitteluun ja optimointiin. Erilaisten verkkokokonaisuuksien, sisäpeittojen ja räätälöityjen asiakasratkaisujen suunnittelu soveltuu useille eri verkkotekniikoille (GSM, TETRA,

WCDMA, LTE, WiMAX, Flash-OFDM, CDMA).

• Alustava suunnittelu

• Yksityiskohtainen suunnittelu

• Optimointi  

Alustavassa suunnittelussa syntyvä suunnitelma antaa käsityksen asiakkaan vaatimusten mukaisen ratkaisun laajuudesta ja teknisestä toteutuksesta. Alustava suunnitelma soveltuu muun muassa toimilupahakemusten tekemiseen ja uusien liiketoimintasuunnitelmien arviointiin. Yksityiskohtaisen suunnittelun tuloksena syntyy asiakkaan vaatimusten ja kustannusten suhteen optimoitu ratkaisu.

Dokumentoitu suunnitelma on valmis siirrettäväksi toteutukseen.

Verkon optimoinnista syntyvien parannusehdotusten avulla asiakas pystyy korjaamaan verkon ongelma-alueita, sekä parantamaan verkon suorituskykyä ja palvelutasoa. Optimoinnin avulla asiakas saa lisäksi arvokasta tietoa verkon nykytilasta. 

Digitalla on vahva kokemus erityisesti langattomien laajakaistaverkkojen (WLAN/WLL, Flash-OFDM) suunnittelusta ja räätälöityjen asiakasratkaisujen toimittamisesta.

Mittauspalvelu 

Asiakaslähtöinen ja riippumaton mittauspalvelu sopii viestintäverkkojen analysointiin, optimointiin ja vianselvitykseen.

Mittauspalvelun avulla saa arvokasta tietoa sekä mobiiliverkkojen (GSM/GPRS/EDGE, WCDMA/HSxPA), että broadcasting-verkkojen (FM, DVB-T/T2/H) toiminnasta. Lisäksi toteutamme erilaisia RF-spektrimittauksia muun muassa co-site häiriöiden selvitykseen.

Mittaukset ja niiden raportointi räätälöidään vastaamaan täysin asiakkaan tarpeita. Mittauskohteina voi olla muiden muassa tieverkostot, kaupungit, asutusalueet, kiinteistöt, meri/vesialueet ja junaradat.

Mittauksia voidaan tehdä myös ulkomailla. Mobiiliverkkojen mittauskalustona on Anite Nemo Outdoor/Handy. Broadcasting-verkkojen mittauksessa käytetään Digitan kehittämää ainutlaatuista mobiilia kenttämittausjärjestelmää.

Antennijärjestelmien suunnittelu

Kokonaisvaltainen antennijärjestelmien suunnittelu- ja mittauspalvelu soveltuu asiakkaille, jotka tarvitsevat lähetysantenni- tai antenniryhmäratkaisun langattoman viestintäverkon toteuttamiseen.

Tuloksena saadaan antennijärjestelmän kokonaisvahvistus ja säteilykuvion ennuste, jota voi hyödyntää peittoaluesuunnitelmassa. Antennivalmistajille tuotamme myös ratkaisuevaluointeja.

Verkko-operaattoreille toteutamme lisäksi tarjousten arviointia ja antennihankinnat.


Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.